…tre ord med ungefär samma innebörd. Ord och betydelse fångar ofta mina tankar…

Jag kände mig irriterad, analyserade mig själv och kom fram till att jag är frustrerad över vissa saker i mitt liv ibland. De poppar upp till ytan då och då. Men som den ordentliga psykologdotter jag ändå är går jag ett steg längre och då inser jag att frustration ofta har sin grund i sådant man inte behärskar.

Okunskap eller oförmåga skapar frustration. Men hur är det då med ilska? Jo, men arg kan jag bli när JAG har kunskapen och någon som borde ha den inte har den… hm…

Men då blir ilska och frustration ganska nära besläktade i alla fall. Blir jag arg på någon som visar sig sakna kunskap så är jag ju frustrerad över att denne inte vet och jag kanske inte heller vet hur jag ska få denna person att lära sig…

Irritation är ofta symptom på att något gjort mig frustrerad eller arg. Börjar jag forska i saken och kommer fram till att jag är frustrerad så är nästa steg att ta reda på varför. Arg är jag sällan men det finns det som jag är arg över. Det är två olika saker.

Arg över att samhällets system drabbar enskilda. Arg över att vi människor sätter pengar före miljö och natur och till och med före vår egen och våra barns hälsa.

Frustrerad kan jag väl känna mig ibland när det gäller detta, men jag är oftare frusterad på annat som är närmare mig. När jag nått en gräns och måste inse mina begränsningar kan jag bli frustrerad. När jag tvingas inse att målet jag satt ligger bortanför min förmåga, att det jag skulle vilja är mer än jag klarar. Eller när det dyker upp andra saker som måste prioriteras så att jag tvingas skjuta upp sånt jag ställt in mig på att göra. Då kan jag bli frustrerad.

Är jag frustrerad blir jag lätt irriterad och då gäller det att inte bli arg på någon som inte gjort sig förtjänt av min ilska… hm.. Inte alltid så lätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.