Miljö&Hälsa

Som redaktör för Yrkesföreningen Miljö och Hälsa har jag intervjuat och skrivit artiklar och reportage under många år. De första reportagen skrev jag hösten 2005. Det har blivit många, många texter som handlar om allt från livsmedel till avlopp och klimatförändringar. Kort sagt, allt som miljö- och hälsoskyddsinspektörer arbetar med.

Länstidningen Värmlandsbygden

Som frilansreporter för Värmlandsbygden har jag intervjuat många eldsjälar. Det har blivit artiklar om landsbygdsprojekt med fokus på hembygd, fibernät och integration för att nämna något. Det har även blivit en del texter om jakt, odling och hantverk. Att arbeta för en tidning för och om människorna som valt landsbygden före storstaden ser jag som ett privilegium och jag har träffat så många härliga människor med så mycket kreativa idéer. Det är detta som ger jobbet guldkanten!

ForshagaDejeNytt.se

Det började med en kurs i Webbjournalistik 2008. Då registrerade jag domänen forshaga.org och började göra en egen webbtidning. Den bytte namn till forshagabloggen.se under några år och nu har den vidareutvecklats till ForshagaDejeNytt.se. Det har blivit en hel del foton från event i trakten men en del av de texter jag skrivit för Värmlandsbygden har även fått en plats på webben här.

Créme de la Cicci

…är sidan du befinner dig på nu. Här finns givetvis också texter som jag har skrivit men på den här sidan har de en mer personlig vinkel. Här skriver jag när något berör mig och får mig att börja fundera…
Å vet du, jag började egentligen blogga redan innan ordet blogg fanns i den svenska vokabulären. 1996 skapade jag min första hemsida och redan då började jag skriva vad som idag brukar kallas blogg. 🙂

Mer skrivet

Mänskligt smittämne
En novell om oss här på jorden… >>>

Fakta om ismer

Till ett prov i svenska på komvux skrev jag lite fakta om litterära ismer… >>>

Dikter

Ibland faller det över mig och då blir det en och annan dikt… >>>

Drömmen om att uppfostra barn rätt
Hur ser vi på våra barn egentligen? >>>
Tankar om tro
Jag har min tro och jag tror alla har sin Gud… >>> 
….och ännu mer…
Ett skolarbete om Fredsforskning >>>
Ett skolarbete om IMF i Latinamerika >>>

Äldreomsorg

En dag i 86-åriga Gretas liv på Landalahus, där jag arbetade från 1993 till 2003. 

En debattartikel som jag skrev när Landalahus skulle läggas ut på entreprenad. 

 

Äldre bloggtexter

…hittar du här >>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.