Jo det gör faktiskt det!

Det spelar roll om du tvättar bilen på garageuppfarten så att smutsen rinner ner i dagbrunnen!

Det spelar roll om du väljer lokalproducerat eller det som åkt runt klotet femtielva gånger innan det hamnar på din tallrik!

Det spelar roll om du tänker på att köpa ekologiskt eller inte!

Det spelar roll om du köper kläder tillverkade av barn i ett fattigt land eller inte!

…jo du spelar roll! Du och du och du och du och du och du, och många fler ”du” och så jag blir en väldig massa människor till slut! Tillsammans utgör vi efterfrågan och det är efterfrågan som styr tillgång! Det är därför just du och jag spelar roll!

Jag har varit och lyssnat på två tjejer som gjort ett skolprojekt om laxodling och det är skrämmande hur mycket den påverkar, både globalt och lokalt och både människor och natur!

På Facebook formulerade jag en kommentar som jag tyckte att jag fick till så bra att jag ville lägga den i min blogg;

Vi går med vår lilla värld, där vår egen plånbok regerar, till affären och tänker inte längre än till priset på maten… Men det vi handlar påverkar hela världen, både människor på andra sidan jordklotet och utsläpp i luften och i marken. Det vi gör idag påverkar våra barn och barnbarns framtid. Men det har vi sällan med oss till affären…

Här kan du läsa ett blogginlägg om odlad lax >>

Ett filmklipp om hur illa det är med odlad lax >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.