Snapshot_20080527_3Snapshot_20080527Snapshot_20080527_8

……precis så tycker jag det känns just nu. Ibland känns allt väldigt uppåt och så i nästa steg blir det tungt och besvärligt. Ibland önskar jag att jag vore som männen. De verkar gå genom livet på en linje som har färre djupa dalar och branta backar än min livslinje har.

En del säger att det är hormonerna som gör oss kvinnor sådana här? Är det så? (Hm, får nog googla på det tror jag!)

Se där! Nu fann jag något som jag får forska vidare i. Kan jag ha problem med sköldkörteln? En analys av mig genom åren säger mig att det här kan vara roten till ganska mycket i mitt liv… HÄR FINNS EN ARTIKEL >>

Eller näe… jag kan nog säga ja till hälften av symptomen som stod uppradade för underproduktion i sköldkörteln och lika många för överproduktion. Men flera av symptomen säger jag bestämt nej till också. Då är det nog inte så! Hm, nu blir jag hypokondrisk i stället!

I en annan artikel hittade jag följande:

”Kvinnors humör och känslor kan växla under menscykeln och detta kan vara en styrka. Det finns en stark dynamik i att vara cyklisk.”

Där ser man! Då ska man alltså vara glad åt att humöret går upp o ner o upp igen, så bra! För att få veta vad det är som är bra med denna dynamik fortsatte jag läsa och då fann jag dessa orden:

”PMS påverkar framför allt humöret, självkänslan och förmågan att handskas med problem och påfrestningar.”

och…

”En del hamnar i ett depressionsliknande tillstånd veckan före mens med känslor av meningslöshet, utanförskap och hopplöshet. Det är också vanligt med oro och ångest eller aggressioner som är så starka att kvinnan hamnar i konflikter som hon normalt skulle undvika.”

Då kan man verkligen börja undra hur de menade med att det finns en styrka i den här dynamiken!!?? Jag fortsatte läsa men det enda positiva som jag fann i detta stod i slutet, i en enda mening…

”- Var snäll mot dig själv när du har PMS. Undvik att stressa och välj att göra lätta saker om det går. Tillåt dig att koppla av lite extra.

– Motionera eller ha sex. Båda sakerna lindrar spänningar, oro och ilska.

– Försök se det positiva som PMS faktiskt kan föra med sig. Om du har svårt att visa ilska i vanliga fall vågar du kanske säga ifrån nu, om du förtränger känslor resten av månaden kommer de upp till ytan nu så att du kan bearbeta dem.”

Det enda positiva är alltså att känslor som annars stängs in kommer upp till ytan alltså? Personligen kan inte jag styra stressperioder så att de stämmer med mina humörsvängningar så det här var inga bra råd! Jag kan inte koppla av när jag inte har tid och det händer ju till och med att jag inte har tid och möjlighet att motionera när jag behöver det heller…

Ja ja…

2 svar på ”Upp o ner o upp o ner

  1. Ja, nog svänger det en del om humöret ibland – sällan deppad för min del mer tvärilsk ”I’m a bitch, I’m a lover, I’m a child, I’m a mother…” inte konstigt man blir lite ”tokig” ibland 🙂

  2. *S* Det var en bra forskningsstudie du la upp här i din blogg, bara inse att du och jag har samma tankar i detta. Idag har jag varit på ett strålande humör och lyst ikapp med den lilla sol vi hade under dagen, men igår… Jag säjer bara…Ghaaa…Grrrr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.