…är inte bara vardagar och helger. Det är tid som vi fått för att leva våra liv. Hur vi lever våra liv är upp till oss själva, var och en av oss. Vi gör våra val och när vi gör dem utgår vi från de möjligheter vi ser och har…

Just nu tittar jag på en tv-serie som finns på Netflix.  Den heter Touch men jag ska inte gå in på handlingen för den kan du läsa om ifall du klickar på det HÄR ordet. Nästan varje avsnitt lämnar spår i mina funderingar. Igår fanns det ett citat, som jag givetvis inte lagt på minnet, men vars innebörd fastnade.

Vi stänger ofta dörrar och begränsar oss. Det gör att vi inte kan leva upp till den potential vi bär med oss inombords.

Ungefär så var citatet och jag kände hur rätt det var. Visst är det så vi gör många av oss, vi stänger dörrar omkring oss så att vi inte kan komma längre. Eller så lyssnar vi på andra och låter deras ord stänga våra dörrar.

Ett exempel. Du har en dröm som barn, men dina föräldrar ”tar ner dig på jorden” och säger att det aldrig skulle gå att genomföra det du drömmer om. Lyssnar du på dem då och tar till dig deras ord så har dörren till din dröm stängts.

Detta finns det så många ord om att det skulle kunna bli en bok… men jag ska inte skriva mer än så här idag! 🙂

PS. ”Tama fåglar längtar, fria fåglar flyger.” Ett citat som sitter på vårt kylskåp.

Cicci Wik
cicci@cvea.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.