påskkärringar

Den 7 mars dök den på oss här i huset, influensan. Alla fyra blev liggande med hög feber. Troligen över 40 grader för min del i alla fall. Det höll i sig i en vecka. Sedan började de manliga bli friska, eller friskare än mig i alla fall. 

Den 14 mars köpte Tommy en örontermometer och den dagen mätte jag 40,5 i feber men själv var han feberfri. De följande dagarna i den veckan sjönk min temp något dag för dag och på söndagen var jag feberfri för första gången. Två veckor! Sanslöst! Jag har nog inte varit så sjuk sedan jag var liten tror jag.

Men feberfri är ju en sak. Att svettas, bli andfådd och inte orka mer än ett arbetsmoment mellan vilopauserna är ju inte vad jag är van vid. Nu har hela påsken snart gått och de senaste dagarna har jag i alla fall långsamt börjat traska mina hundpromenader igen. Tur att Tommy tog sig an Doris när inte jag orkade.

Men orken, när kommer den tillbaka…?

Jag hänger tvätt och petar in disken i diskmaskinen, sedan får jag vila. Jag duschar och sedan får jag vila. Jag tar en runda med Doris och behöver längre vila. Jag lagar mat och sedan får jag vila.

Jag är trött på detta nu! Kan jag få min ork tillbaka nu tack?

Cicci Wik
cicci@cvea.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.