Vi som står för en generös invandringspolitik kan prata hur länge som helst om ämnet – skillnaden är bara att vi inte är korkade nog att tro att det är skillnad på människor beroende av på vilken sida om ett streck på en karta de är födda.”

Nej, just det. Jag kan prata om invandring men jag vägrar prata om det i termer som ”vi” och ”dom”. Jag är precis lika mänsklig som de som flyr hit från Syrien. Hade det eländet drabbat mitt land hade jag också valt att fly.

En kollega till mig berättade att hon och hennes man fick dela på sig och fly åt varsitt håll från Iran. Hon och barnen över bergen i Kurdistan och han tog en annan väg. Det dröjde sex månader innan de fick veta om den andra hade överlevt.

En annan kollega berättade att hon varje dag följer nyheterna med hjärtat i halsgropen. Hennes föräldrar och syskon finns i Damaskus och hon vet inte om de överlevt från den ena dagen till den andra. Tänk dig att leva med det själv? Att aldrig veta om dina föräldrar och syskon lever eller om de har dött i en bombräd eller blivit mördade av soldater, skulle du vilja bli hjälpt på plats då…?

Nä! Jag blir rädd för SDs framgångar och jag blir ännu mer rädd när jag hör om Svenskarnas parti.

Hur kan detta få fortsätta?

Tar ”de där” makten i mitt fina Sverige så blir jag politisk flykting och söker asyl någonannanstans. Då kan jag inte bo kvar här. Jag kan inte rätta mig i SDs led, det GÅR helt enkelt inte!!

*Förtvivlad!!!*

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.