…alltså människor världen över som inte är muslimer är rädda för att islam ska ta över världen, varför det? Jo för att amerika har utsett dem till fienden.

Ibland undrar jag varför vi i det här landet helt okritiskt sväljer allt som kommer från USA och GÄRNA gör det till vårt? Ja, jag menar nyligen blev vi så insatta i det amerikanska valet att man nästan kunde tro att de behövde övertyga oss svenskar om vilken av kandidaterna vi skulle välja.

Strax därefter får vi alla detaljer i en otrohetsaffär på bästa amerikanska vis via samma medier. Fast TV4 har nog varit den kanal som lagt mest krut på både presidentvalet och otrohetsaffären.

Jag har länge tyckt illa om Halloweenfirandet. I alla fall så länge det ska krocka med vår Allhelgonahelg då det är meningen att man ska tänka på sina släktingar som inte längre finns bland oss… Min mamma, mina mor- och farföräldrar har absolut INGET med dödskallar och monster att göra i alla fall! Så det så!!

Att våra tv-kanaler sedan lääääänge innehåller 95% amerikanskproducerat är inget som någon verkar tycka är fel. Men JAG skulle i alla fall önska mer svenskt i tv-rutan, och då menar jag inte amerikanska programidéer omsatta till svensk modell.

Globaliseringen har pågått under flera tusen år egentligen och med medieutvecklingen har den gått fortare och fortare. När jag läste media och kommunikation  fick jag veta att en amerikansk minister i början av 1900-talet visste vilken makt film har. Därför satsade han på att sprida amerikansk filmindustri runt världen.

TV och film HAR genomslagskraft kulturellt sett! Det är vetenskapligt bevisat. Idag är det ingen som tänker på att hela världen (med några få undantag, kanske…? Eller?) …har blivit cocacolamacdonaldsfierade.

Nyss hörde jag på radion att det är dags för Thanksgiving den 22 november och att de hade några tips på vad man kan laga för mat.

Nu tycker jag att det har gått för långt!

Jag fick frågor på Facebook vilken av presidenterna jag skulle rösta på för ett tag sedan och då tangerade det min tröskel för vad jag tycker är okej.

Men jag tänker i alla fall INTE börja fira Thanksgiving!! DET är definitivt på andra sidan min tröskel!!!

Så det så!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.