…var jag verkligen ute och åkte båt med prins Carl Philip igår? Jo men det var jag ju… när jag stod vid en bankomat i Karlstad idag kom Åke Pettersson Frykberg som arbetar på Karlstad Energi förbi och han hejade igenkännande. Så nog har det hänt. Men overkligt känns det idag ändå.

Jag vaknade före larmet i morse, kände mig klarvaken fast klockan inte var mer än halv sju. Efter att jag gått upp och väckt dem som skulle iväg gick jag och lade mig en stund till. Jag lyckades somna också faktiskt. Men vaknade av ett sms och då gick jag upp. Tommy skulle till tandläkaren så han gick oxå upp tidigt. Jag tog bilen till Knappen och där fick jag en trevlig pratstund med Sussie. 🙂

När jag kom ut i bilen igen ringde jag ett samtal och blev bjuden på lunch. Men när jag parkerat i Mitticity fick jag samtal igen och lunchen blev inställd. Eftersom jag ändå hade parkerat tog jag mig en runda i stan när jag ändå var där innan jag åkte hemöver.

Nu har jag målat en liten skylt som ska sitta över en blomlåda. Det står Välkommen på den. 🙂

Idag har jag tänkt mycket på mamma och mormor. Det är ju tur att Cattis fick flickor så att vi kvinnor i släkten kommer ett steg till. Jag tänker ofta på att mormor hade blivit förskräckt över mycket av det som är vardag idag för oss om hon varit i livet. Hon hade INTE tyckt om datorspelen, inte alla svordomar i tv och radio och hon hade absolut inte tyckt om modet som gäller.

Mamma saknar jag till och från och jag kan fortfarande höra hennes röst, de första orden som hon alltid sa när hon ringde; – Hej det är mamma! I morgon är det 45 år sedan hon blev mamma för första gången och då är jag 20 år yngre än hon var när hon gick bort och 40 år yngre än mormor var när hon gick bort. Det är alltså 21 år sedan mormor gick bort! Ändå känns det inte som om det gått så lång tid faktiskt! Det känns ju som om det där fotot jag har när mormor står innanför dörren i Långedrag och vinkar bara är några år gammalt. Men det är ÄNNU äldre! Det var ju oss hon vinkade till, när vi åkte från Långedrag och var på väg hem till Värmland. Det betyder att fotot är taget före 1980!! Jösses, så många år som gått och vad jag börjar bli gammal, fast ändå inte…

Jag känner mig mer livsvis än jag gjorde då och jag är mer säker på vem jag själv är och vad jag själv vill. Jag många sorger och mycket glada minnen att bära på och jag har väldigt många drömmar… Jag trivs nog faktiskt ganska bra just nu där jag är i livet. Jag kan saker, jag vill saker, jag har det bra på väldigt många sätt! Visst finns det sånt man skulle kunna göra om och göra bättre och visst finns det en del saker man får leva med som jag gärna hade ”lagat” om jag hade kunnat… men i det stora hela så har jag det bra och trivs med mitt liv, så är det faktiskt!

…någon dag framöver ska jag måla! Det var roligt att pilla med penseln idag och doften av oljefärgen fick mig att vilja skapa igen, analogt, inte digitalt! Men jag tror att det ligger närmre i tiden att skapa digitalt trort det. Jag har en idé om ett webbalbum med de kända personer jag faktiskt har fått på bild. Som prins Carl Philip, hans pappa och hans storasyster Victoria. Carola, Babben, Eric Gadd, Magnus Uggla, Börje Salming, Maud Olofsson, Marit Paulsen, Göran Hägglund, Peter Eriksson, Christer Sjögren, Stefan Holm, Lena Ph, Charlotte Perelli, Magnus Carlsson, Carl-Jan Granqvist och många många fler faktiskt…

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.