Hm… det ringde från ”Dolt nummer” idag. Det visade sig vara en ”frilansjournalist”. Vilken media han hade uppdrag att skriva för ville han inte berätta. Det berodde på var intresset fanns att köpa hans material sa han bara.

Han ville ställa frågor till mig om en händelse för ett tag sedan. Men jag skulle nog hellre vilja säga att han ville ifrågasätta mitt handlande. Egentligen ville han inte veta hur jag resonerade alls. Han ville bara ifrågasätta det jag valde att göra. (Jag ska kanske skriva ner hela historien i bloggen…? Ibland vill jag göra det men för det mesta inte… vi får se! )

Den här snubben som kallade sig ”frilansjournalist” drev helt klart en tes. Han hade redan historien han ville skriva klar för sig, det var tydligt genom hela samtalet. En historia som inte var vinklad från mitt sätt att se saken. Det var även uppenbart att det inte var traditionella medier han tänkte skriva för. Hade det varit det så hade han inte så tydligt visat sina egna åsikter. Att det var på det viset var inte svårt att räkna ut med hjälp av de så kallade frågor han ställde.

Än en gång fick jag alltså svara samma sak flera gånger. Jag har inte ändrat min ståndpunkt. Jag står för mina handlingar och jag har argument för mitt sätt att handla.

Det var tur att det kom in en kund i butiken och avbröt, det blir tröttsamt att svara samma sak hela tiden och att försöka förklara så att människor som han ska kunna förstå! Men det är väl som Stenmark sa, ”Det är inte lönt att förklara för den som inte begriper.”

Jag anser att en journalist som arbetar rätt ska vara nyfiken på att ta reda på hur en intervjuperson tänker. När jag gör en intervju så visar jag den jag pratar med respekt oavsett om jag själv håller med om det som sägs eller ej. Det gjorde INTE personen som ringde mig! Jag känner mig respektlöst behandlad och det känns obehagligt att vara osäker på om denna så kallade ”frilansjournalist” vrider mina ord så att de blir till något helt annat än det jag sa. Att det hela sedan eventuellt dyker upp i ”fejkmedia” känns ju inte heller bra.

Nej pseudojournalister som skriver egenkomponerade intriganta historier för fejkmedier är det ingen idé att försöka prata med.

Ringer ”Dolt nummer” fler gånger så svarar jag helt enkelt INTE!! Aldrig igen!! Skulle det vara någon seriös person som vill mig något så får denne prata på telefonsvararen och be mig ringa upp om det är något viktigt! Nu har jag svarat på ett sådant nummer för sista gången!

Cicci Wik
cicci@cvea.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.