…ja det tänkte jag avhandla i ett kort inlägg i min blogg. Nä, skojar bara…

Jag läste just en mening som jag tog till mig för ganska så länge sedan: ”Vi är alla enormt värdefulla och kraftfulla så länge vi har vårt syfte och vår mening med livet i något som är större än oss själva.” Detta ”något som är större än oss själva” är ju vad vi gör det till, var och en av oss.

Men i mitt fall blev det ett val i vem jag vill vara och hur jag vill vara. Jag tror nämligen att vi alla kan skapa ringar på vattenytan. Ler vi mot någon så blir den som får vårt leende glad… Så enkelt kan det faktiskt vara.

Ibland ter sig världen ond och meningslös men om man lär sig att se sig omkring med rätt glasögon så finns även guldkornen där. Alla baksidor har givetvis en framsida och alla framsidor har givetvis en baksida. Men vilken av dem man vill se kan man välja själv. Även om det är svårt ibland…

Jag tror inte att det går att ignorera baksidor på saker och ting men jag tror att du precis som jag kan lära dig leva med dem.

Var och en av oss föds in i det här livet, vi växer upp och får olika erfarenheter i våra ryggsäckar. Jag hade svårt att inse att ingen hade samma erfarenheter i sin ryggsäck som jag och därför inte såg världen omkring sig på samma sätt. Men när jag insåg detta, att vi alla är olika, även tvillingar kan ha olika åsikter och erfarenheter, så blev livet lättare. Jag kan inte välja åt andra men jag kan välja åt mig själv.

Det där uttrycket att den som lägger sig i andras liv inte har ett eget är ju delvis sant. För om du har starka åsikter om andras val i livet och gärna vill besluta åt dem vad de ska göra så har du inte insett att du får ta konsekvenserna av dina val och de får ta eventuella konsekvenser av sina val…

Men du kan påverka andra genom ditt bemötande, genom ditt sätt att vara mot dem.

Jag minns kvinnan i postluckan som såg ut som en riktig PMS-kvinna med taggarna ut. Hela hennes uppenbarelse ingav rädsla för att hon skulle få ett utbrott och skälla ut en. Men hon hade ett par fantastiskt fina örhängen på sig.

När jag log mot henne och sa att jag tyckte att de var fina rasade muren. Hon log ett varmt leende och hade genast förvandlats från skräckinjagande till varm och trevlig.

Jo, jag skrev ju det i början av inlägget, så enkelt kan det vara…

Sedan ska jag slå ett slag för min favoritfilm också: 

Wikipedia om filmen >>

Det finns till och med en ”Pay it Forward Movement”, se nedan!

Länk till Youtube >>

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.