Sommaren 2002 hyrde jag en liten lägenhet åt mig och mina söner i Smögen. Mamma kom på besök och bjöd oss på middag.
Sommaren 2002 hyrde jag en liten lägenhet åt mig och mina söner i Smögen. Mamma kom på besök och bjöd oss på middag.

…ta mig ledigt när Miljö&Hälsa är klar på tisdag. Har starka funderingar på att ta resten av veckan ”off”. Känner att det är och har varit alldeles för mycket sista tiden och det tär på kroppen och psyket.Glömmer saker och får ont lite här och där…

Idag skulle mamma ha fyllt 69 år. I mitt minne minns jag kalas vi hade. När det var små kalas och det bara var närmaste familjen inklusive morbror med fru och kanske några vänner och när mamma fyllde 50 och hade en tvådagarsfest. Men det året föddes Jonatan så jag hade permis från BB i Mölndal för att gå på själva kalaset. De andra aktiviteterna, som båtutflykt i södra skärgården kunde inte jag vara med på.

Men mamma hade hyrt lokal på Axel Dahlströms torg i Högsbo på kvällen och dit fick jag komma med mitt ID-band från sjukhuset kvar runt handleden. Jonatan fick vara kvar på småbarnsavdelningen där de hade honom i några dagar. Han var ju bara två dygn när mammas kalas var.

I Björsared hade mamma 60-årskalas och då fick hon bland annat en flaggstång. Den gången kom det många och hon hade dukat och bullat upp både inne och ute. Solen sken och våren visade sig från sin finaste sida…

65-årsdagen firade hon på Mölndals sjukhus och sedan blev det inga fler födelsedagskalas för mamma. Men jag har fått telefonsamtal några år i rad efter att hon gick bort just den här dagen. En av hennes väninnor har ringt för att prata minnen. Hon mindes när de var små och hon fick ha sin examensklänning just den här dagen, när hon skulle på kalas till mamma.

Jag kan fortfarande höra mammas röst ibland och jag vet vad hon skulle ha sagt i olika situationer. Jag kan se hennes ansiktsutryck om hon hade fått höra om Jonatan och Ruben, om hur de har det just nu. Om hur Ruben med min hjälp satt ihop en bok om sig själv. Om hur Jonatan gjort och gör bra ifrån sig på gymnasiet.

Hon hade även tyckt om att få se och höra om alla intressanta människor jag möter när jag är ute på reportage för Värmlandsbygden…

Så, idag, mamma jag saknar dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.