Jag skrev om drömmar och fantasi i mitt förra blogginlägg. Idag har jag och en vän diskuterat vad vi skulle kunna arbeta ihop med och då kom jag fram till att det är så här det ser ut för min del:
”Jag är 45 år och tänker inte omskola mig. Jag har en akademisk utbildning till informatör och en praktisk till journalist både för tryckta medier och för webb. Det vimlar av folk som kan sånt lika bra eller bättre än mig där ute. Men jag har inget val, det är den utbildning jag har och den måste jag försöka använda mig av vare sig det går eller inte… Det är min hårda verklighet!”

Visst är det så det är. Det finns alltid folk som är bättre än man själv på saker och ting och jag har sökt hundratals jobb som informatör, webbredaktör, redigerare, journalist, reporter och mycket mer… Det finns alltid någon med bättre referenser, bättre utbildning och erfarenhet. Så är det! Min personliga lämplighet har de inte provat mer än på ett ställe dit jag fick komma på intervju.

Så läser man att 45 procent av alla CV är kryddade med både lögner och överdrifter och det gör ju inte saken lättare för mig som är ärlig. Jag tänker inte bre på och jag tänker inte överdriva. Jag måste ju kunna leva upp till vad som står i min CV, eller…? Det kanske inte är så noga?

Men det är väl fortfarande så att den ideala sökanden till vilken tjänst det vara månde är mellan 20 och 25, har tio års erfarenhet och tio års utbildning med högsta betyg och de bästa referenser. Samtidigt ska det vara en person som inte tänker skaffa barn och som ser ut som hämtad ur ett modemagasin. Namnet ska vara ursvenskt och det får absolut inte finnas några tvivelaktiga saker om honom eller henne på nätet när man googlar.

Det stoppar för mig på första punkten, jag är ju 45 och har ena foten i graven redan… Ja ja..

Men det spelar ingen roll för jag gör det jag gör riktigt bra. Jag KAN mitt jobb och jag får försöka överleva som egen företagare i stället. Ibland går det riktigt bra och ibland har jag timmar över för mer jobb och tunnare plånbok. Det är ju inte som att ha en månadslön som stadigt flyter in och som höjs lite lagom varje år… Nej, här går det i vågor men det får jag leva med för alternativ tycker jag inte att jag har.

Jag söker jobb ibland om det dyker upp något som jag kanske kan ha en chans att få men som sagt, jag stämmer ju inte in på kriterierna ovan så jag förväntar mig ju egentligen inte att jag ska få jobben jag söker även om jag hoppas. Hur det än är skulle det vara jätteroligt med den utmaning som det skulle innebära att få visa vad jag går för som informatör eller som anställd journalist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.