Eller finns det verkligen bild och namn på jägare som har deltagit i vargjakten ute på nätet? Det står i den här artikeln i GP >>

Jag har sökt på de ord jag trodde skulle leda dit men har inte hittat något sådant alls.

Jag får i stället en känsla av att det är någon som vill vända på steken och få folket att tycka synd om jägarna i stället för vargarna…?

Rubriken på artikeln fick mig att läsa, ”hoten haglar”. Det brukar heta att det finns likadana kålsupare i båda lägren och att så kallade ”vargkramare” har ett liknande beteende som de som inte vill ha vargen i den svenska faunan.

Men jag har aldrig hört talas om att jägare fått bildäck sönderskurna. Inte heller har jag hört om vargkramare som skjutit mot vargjägare. Däremot finns det exempel på seriösa vargspårare, alltså inte kramare utan spårare, som blivit hotade och trakasserade.

Att militanta antivargjaktsfolk skulle hänga ut jägare på nätet skulle ju inte förvåna mig i och för sig. Personligen anser jag ju inte att det är jägarnas fel att de jagat varg. De har haft lagen på sin sida, tyvärr. Vi har lagar och regler i det här landet och dem ska man följa. Men åsikter får man ha och dem får man yttra fritt, det är också en lag som skyddar detta.

Jag tycker INTE om jakten men jag känner många jägare som jag tycker om.

Men åter till min fråga, var finns då dessa uthängda jägare? Någon som har en länk att dela med sig? Vem är det som lagt ut namn och bild och i vilket syfte är andra frågor jag ställer mig…?

5 svar på ”Spel för gallerierna?

  1. Konstigt är det! De som finns på Jägarförbundets sida har väl förhoppningsvis godkänt att de hamnat där? Eller? Jag tror det är ett försök från någon att vända på steken så att det verkar synd om jägarna i stället för om vargarna. I alla sådana här sammanhang finns det vissa givna roller, hjälten, boven och offret. Jägaren har blivit offer i debatten på senare tid och om det blir synd om dem för att de syns på nätet blir det ju omvänt de som blir offren. Ja ja…

    Jag får inte min blogg att godkänna kommentarer direkt så jag måste godkänna först. Men skriv, jag kollar av och godkänner så fort jag sett…
    /Cicci

  2. Nä, det som ligger hos JF är ju godkänt… Jag tyckte att det var lustigt att de lägger ut sånt när de samtidigt klagar på annat… som ingen kan hitta… trots att de själva har fört upp det i ljuset.

    Det skulle ju faktiskt inte vara första gången som det har blivit nyheter av missförstånd. 😉

    1. Precis! Undrar om någon på GP är medveten om detta eller om de faktiskt såg bilder och namn utan godkännande innan de skrev som de gjorde…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.