Ja det är mycket som jag önskar vore annorlunda ibland. Små triviala saker och större mer allvarliga. Många gånger är det sådant man egentligen KAN göra något åt men det händer att det är det jag önskar som jag inte själv kan göra så mycket för att förändra.

Just nu finns det lite av varje och ibland ser jag inte skogen för alla träden. Det blir så många saker jag skulle vilja åtgärda så att det blir svårt att veta var jag ska börja.

Det stör mig fortfarande ibland att inte människor kan vara snällare, att de måste se varandra som potentiella fiender i stället för samarbetspartners. Den attityden är så fruktansvärt jobbig att ha att göra med. Hur kan man leva så kan jag undra? Hur känns det att möta en ny människa och genast börja fundera över på vilket sätt denna är ett hot?

I mina lyckligaste stunder älskar jag alla människor, ja inte så då, men lite. Var och en av oss har fina sidor och ingen av oss vill alla andra ont. Det räcker för mig att veta det för att jag ska tycka om alla jag möter. Men varför är det så svårt för folk att vara som jag? Det finns de som sagt åt mig att jag är naiv, att jag är för snäll för mitt eget bästa, att jag till och med är dum och kan råka illa ut.

Ja, och…?

Alla kan väl råka illa ut och jag undrar hur väl man lyckas när man går omkring och ser alla som fiender? Eller potentiella fiender? Vilka krafter är det då man släpper ut, ger näring åt? Vart leder det? Till ett effektivt försvar kanske men vilka framgångar får man med detta sätt att hantera sina medmänniskor???

ÖNSKELISTA

1. Jag önskar människor kunde bli lite snällare mot varandra!

2. Jag önskar att de av mina medmänniskor som inte har förtroende för varandra kunde hitta en väg att mötas på så att misstron inte låg i vägen så mycket i alla fall.

3. Jag önskar att de två av mina vänner som jag vet har en hemsk vardag just nu kunde få det såååå mycket bättre.

4. Jag önskar att de av mina vänner som inte är friska får bli det igen!

5. Jag önskar att jag får och/eller hittar rätt pusselbitar för att bygga min och min familjs framtid så att jag kan skapa en bra grund att stå på åt mina/”våra” barn.

6. Jag önskar att Klimatmötet i Köpenhamn kommer att leda till något bra!

PS. Jag HAR varit snäll i år, Tomten! Fråga Micke! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.