Jag älskar sallad och jag älskar grönsaker. Nu håller jag mig till de som växer ovan jord med undantag för en morot om dagen och lite riven morot i Coleslaw till middag.
Jag älskar sallad och jag älskar grönsaker. Nu håller jag mig till de som växer ovan jord med undantag för en morot om dagen och lite riven morot i Coleslaw till middag.

…ja så är det när jag ställer mig på vågen efter fem veckor i stort sett helt utan potatis, bröd, ris och pasta.

Det har inte hänt ett endaste dugg. Förutom att jag fick dra ner på mejeriprodukter efter första två veckorna eftersom jag gick UPP i vikt. Jo men så blev det först… när jag bytte margarinet mot riktigt smör, höjde fetthalten i créme fraiche och började laga mat med vispgrädde.

När man läser slarvigt om LCHF får man uppfattningen att man kan äta hur mycket vispgrädde som helst, hur mycket fett som helst över huvudtaget. Det enda man blir fet av är potatis, bröd, ris och pasta. Men så är det naturligtvis inte.

Inte med någon kost. Det handlar om att man ska göra av med det bränsle som man ger kroppen för annars lägger det sig som reserv i bilringarna. Konstigare än så är det inte. Sedan kan man äta i princip vad som helst, följa vilken kost man vill Någon mirakelkur där man kan äta så mycket man någonsin kan få i sig och ändå gå ner i vikt finns inte!

I det här huset har jag märkt att sönerna gillar maten mer nu. Tommy spelar det ju ingen roll vad man serverar, det enda han kan njuta av till 100 procent är ändå bara sin egen korvdiet, min mat äter han artigt och talar artigt om vad han tycker om jag frågar. Någon enstaka gång säger han att det är gott innan jag frågat…

Jag har lärt mig göra riktigt goda recept enligt LCHF och nu tycker jag nog att jag mår bra av att äta så här också. Men först kände jag att det var en omställning att ge kroppen vispgrädde och riktigt smör. Den var inte van vid det…

Jag fick yrsel och kände mig stressad på ett underligt vis. Kanske är det för att jag avviker från den strikta och fanatiska kosten och fortsätter äta min brödbit då och då till frukost men jag mår i alla fall bättre nu än jag gjorde i början.

Nu har jag pluggat och lärt mig att medelhavskosten är mest miljövänlig. Men jag undrar jag om det går att byta kost igen i det här huset… näää… det får nog va så här nu.

Men att göra som doktorn sa och lägga tre gåner 45 minuter på att bli svettig varje dag finns det helt enkelt inte tid till. Han får nog bli grinig på mig nästa gång också för jag går nog inte ner i vikt tills dess heller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.