Ganna Chyzhevska är 91 år, har ingen familj kvar i sitt hemland och den familj hon har finns i Sverige och trots det ska hon utvisas? 

Var finns det vanliga sunda förnuftet? Säger som någon av de gamla franska stortänkarna sa, det är inte särskilt vanligt, det sunda förnuftet. I alla fall inte i den lagstiftning som migrationsverket fattar beslut efter.

Men folket får de lagar de förtjänar.

En man som jobbar för en myndighet sa i en intervju en gång att lagarna i vårt land är ”kristalliserad demokrati” och så är det ju. Vi röstar och de vi väljer stiftar lagar därefter.

Svenskar har demokratiskt röstat in SD lite varstans, något som jag ABSOLUT INTE GJORT!!! Men det visar vad folket tydligen vill och då är det kanske inte så konstigt om Ganna blir offer för inhumana och korkade svenska lagar!!

Tyvärr är hon ju inte ensam om att bli inhumant drabbad av svensk  och ovanligt dum lagstiftning. Även sjuka, arbetslösa drabbas av den samma.

Men det finns många, många andra invandraröden som gör Ganna sällskap i offerskaran. De som drabbats av migrationsverkets många korkade beslut som i sin tur lutar sig mot  den lagstiftning vi har i det här landet. Och faktum kvarstår, den är allt annat än medmänsklig. På något sätt har lagarna slutat vara för människorna i samhället, de är för samhället i stort i stälet och inte för individen.

Vi lever i ett samhälle som blir hårdare och då blir även lagarna hårdare. Empati, medkänsla och humana värden får stryka på foten. Den lagstiftning vi har idag är bara ett uttryck för hur samhällsklimatet blivit.

Svensken skiter i andra och bryr sig bara om sig själv. Vi som fortfarande har empati och vill bry oss om blir allt färre. Något som gör mig sorgsen.

Ganna, jag är ledsen för att jag som svensk har sett till att vi har lagar i det här landet som försätter dig och din familj i den här situationen. Jag skäms över våra lagar!

Fick jag bestämma skulle du naturligtvis få stanna här där du har din familj och där du antagligen skulle få leva i trygghet och må bra dina sista år i ditt långa liv.

Länk till Aftonbladet idag om att hon fick stanna, men bara så länge… inget är defintivt än! >>

Citat från Gert Gelotte i GP:

”Vi kan inte ha en utlänningslag och rättstillämpning som utesluter medmänsklighet. Vill Tobias Billström inte göra något kan riksdagen ingripa. Efter traumat i går borde det gå att forma en blocköverskridande majoritet för en lagändring som ger Migrationsverket verkliga möjligheter – och skyldigheter – att ta mänskliga hänsyn .”

Citat från Newsmill, artikel av Stefan Lindborg:

”I tider där rasistiska krafter flyttar fram sina positioner över hela Europa krävs det röster som står upp för en annan samhällsutveckling. Sverige ska vara ett land som står upp för människovärdet, inte ett land som utvisar sjuka äldre.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.