Detta är vad jag försökt mig på idag!

Zumba heter det och ska jag förklara för någon vad detta är så skulle jag kalla det aerobics-dans med influenser från söderhavet och latinovärlden. Det var en bra tolkning av mig som lekman eftersom det står så här i Wikipedia:

”Zumba är ett träningsprogram baserat på dans och skapat av dansare och koreograf Alberto ”Beto” Perez i Colombia under 1990-talet. Programmet kombinerar latinamerikansk musik och internationell musik med dans i ett försök att göra utövandet roligt. Zumba klasser erbjuds genom licensierade instruktörer i mer än 60.000 fitnesscenter i 105 länder och har sju och en halv miljon deltagare.”

Vi fyllde nästan salen i Deje Kulturhus och på scenen visades ovanstående klipp och skratten spred sig varje gång det blev dags för nya steg. Alla trasslade nog in armar och ben mer eller mindre, i alla fall NÅGON gång.

Själv tror jag minsann min kropp har glömt vad koordination är! Ja jösses…

2 svar på ”Jaha så var det med den koordinationen! :-)

  1. Ja men roligt var det. Det som var fantastiskt att det kom 50st i vår lilla by för att prova:)
    Ja hjärna och kropp vill inte alltid samarbeta och det är frustrerande.

  2. Håller med dig Jaana! Jätteroligt! Och jag blir ju lite enveten, bestämmer mig för att jag SKA få till någon eller helst några av de där rörelserna innan de här sex veckorna är slut! Så det så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.