Man blir glad när man behöver något eller ska göra något som är lite bökigt, svårt eller krångligt och någon ställer upp och hjälper till. Det värmer i själen att ha någon som gör det.

Att plötsligt få en komplimang, en oväntad present eller bara en klapp på kinden kan också värma i hjärtat.

Det är så lätt att ta saker och ting för givna. Men man borde egentligen inte göra det faktiskt. Vem är det som säger att vänner och släktingar självklart ställer upp och hjälper till i alla lägen? Hur många är det som över huvud taget HAR  vänner och släkt som ställer upp när de behöver?

Jag vet många småbarnsföräldrar som har problem med barnvakt. När barnen är små behöver man ibland få vara bara vuxen men det är inte självklart att man har barnvakt till sina små alltid. Jag känner de som alltid har barnvakt och som tar denna för given också. Själv hade jag barnvakt sporadiskt när mina var små och jag hade gärna haft en barnvakt jag hade kunnat ta för given…

När man behöver få tunga jobb gjorda, som att lyfta möbler och liknande. Ja då finns det hjälp att få i det här huset som nästan alltid är fullt av grabbar i övre tonåren nuför tiden. Men hur har andra det?

Själv är jag inte så där jätteduktig på att snickra och måla. Då är det jättebra att det finns de som är bättre på det.

Men hur är det med komplimangerna? Är du bortskämd med sådana? Får du höra att maten du lagat är god eller måste du fråga först innan du får veta? Om du klär upp dig, kammar till dig och putsar skorna, är det någon som märker det då? Får du en gåva eller en klapp på kinden då och då som uppskattning för att du är du?

Jag känner de som får sånt, kvinnor som får blommor och presenter, män som har kvinnor med förkärlek för ”mys”… men jag vet också hur lätt det är att ta det där för givet. Då är det inte förrän båset är tomt som kon saknas och det är inte roligt att stå där och plötsligt inse vad man hade och inte kunna få det tillbaka.

Det är bra att då och då prata med någon om det här för det ger en tillfälle att reflektera över den egna situationen, hur man har det egentligen. Själv har jag insett att jag har en sambo som alltid är hjälpsam och alltid ställer upp. I vått och torrt. För alla, inte bara för mig… Detta är få förunnat och det vore livsfarligt för mig att ta det för givet även om jag ibland skulle önska mig lite spontana gåvor och lite spontan positiv uppmärksamhet. Min karl är traditionernas man och så blir det även med det som en gång var spontant…

Traditioner är något man väldigt lätt tar för givna. Men det vi tar för givet är inte alltid givet i evighet amen och därför måste man ibland stanna upp och inse vad man har och vara tacksam för att man har detta!

Tack för att ni säger att maten är god, grabbar, när jag rört ihop något ätbart! Tack Tommy för att du lägger ”lappen på kaffebryggaren” och för att du är omtänksam och alltid beredd att hjälpa till när jag behöver ett handtag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.