Jo det är sant, det är så jag ser det… jag har helt enkelt en relation till Facebook. Folk ironiserar över mig och facebook, de skämtar om att jag lägger ut varenda foto jag tar på facebook och att jag skriver allt jag gör där. Att jag slösar bort min tid med facebook. Att jag har alla min vänner där. Ja det tar liksom aldrig slut…

Men vad är det med dem? Fattar de inte att facebook är det bästa som hänt mig? Jag arbetar vid min dator i min ensamhet i timmar. Uppdaterar hemsidor och skriver och redigerar. Hela tiden vid min dator. I mitt kontor finns bara jag när inte någon ur familjen, hunden eller katten kikar in. Det vill säga, jag har ett ganska ensamt arbete. När jag kom med på facebook och kunde byta ”window” från mitt arbetsfönster till ett facebookfönster förändrades min värld. Plötsligt är jag inte alls ensam längre på mitt kontor. Näe… nu är jag mer ensam i köket än jag är på kontoret.

Jag har ALLTID någon att fråga om råd om jag behöver det. Jag ALLTID någon som kan kika på en bild, kolla in en artikel, ett inlägg på en webbsida och jag har ALLTID någon som jag kan skoja, tjôta bort en minut eller tre med. För mig är alltså min relation till Facebook helt underbart fantastiskt bra!

Dessutom sägs det att ett gott skratt förlänger livet och facebook ger mig minst fem varje dag ibland hur många som helst. Det är så många roliga statusrader, så många kuliga kommentarer och så fantastiskt roligt att skrivas om allt och inget… det roligaste är ju när man hittar något extremt alldagligt att skriva om. Som att man inte vet vad man ska äta till middag, hur man får barnen att göra som man säger i stället för som man gör eller något annat som hör vardagen till… Att få både kloka och roliga kommentarer på sådant är ju guld!!

Men det stoppar ju inte där… jag har dessutom fått kontakt med och kan hålla mig uppdaterad med vad mina vänner, mina syskon och till och med kusinerna har för sig. Jag har kontakt med mina barns far, med gamla klasskompisar och med personer som jag blivit ”nätvän” med. Mitt umgänge är mycket större nu än det var innan facebook kom och det är jag evigt tacksam för eftersom det ger så mycket att bara byta ett par ord då och då.

Så alla ni som hackar på mig för att jag är så mycket online på facebook. Ni vet inte vad detta betyder för en som mig! Ni är kanske avundsjuka på att jag inte behöver koppla ner som ni måste göra?

För det är LÅÅÅÅÅNGT ifrån alla mina foton som hamnar på facebook ska ni veta. Skulle jag lägga ut allt jag fotograferar där skulle hela facebook få stänga. Att skriva ett par statusrader då och då eller låta mina inlägg i diverse bloggar automatiskt även gå ut på twitter och facebook ser jag som ett sätt för mig att marknadsföra mig. Det är ju inte bara ni som inte har nytta av mina miljöinlägg som har facebook faktiskt… det finns många som faktiskt läser och som faktiskt ser det nyttiga i att rapportera miljö- och naturnytt på ekosidan eller sport på Forshagasport och så vidare…

Visst är det vackert i Forshaga?
Visst är det vackert i Forshaga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.