Christer Sjögren på Stora Torget i Karlstad september 2005 under unionsfirandet.
Christer Sjögren på Stora Torget i Karlstad september 2005 under unionsfirandet.

*skrattar fortfarande* Ja, för jag har fått lära mig att dansband inte är fint men teater, och då särskilt DRAAAMAAAA-AAAAAAAATEN, e sååååå fiiiiiint! Men i min värld är det också fint att ha kunskap, att veta saker. När nu inte de två förhållningssätten visar sig stämma överens så blev det skrattretande.

Vad menar jag? Jo i kvällens Skavlan var två av de mest omskrivna personerna i veckan med, Flinck och Sjögren. Den ena en så kallat finkulturell person och den andra Sveriges smörigaste dansbandssångare. Dessa båda ska hur osannolikt det nu än är spela Strindberg ihop!!???

För den sakens skull hade de ett inslag där reportern dels besökte ett riktigt danbandshak och dels besökte Dramaten i Stockholm. På Dramaten frågade han folk vilka deras favoritlåtar med Sjögren var och liknande frågor. En fisförnäm dam svarade att dansband inte riktigt var hennes genre och de andra kunde heller ingenting om den världen.

På dansbandshaket hade alla som tillfrågades varsin Strindberg-favorit. Alla som svarade på frågor där visste alltså något om Strindberg medan ingen av de finkulturella hade en aning om något inom dansband.

Det säger en hel del tycker jag om hur ”fina” de där människorna är! Jag skulle nog i stället kalla dem inskränkta och enkelspåriga. Själv skulle jag önska att jag visste lika mycket om Strindberg som dansbandsfolket verkade göra. När det gäller dansband har jag inget brinnande intresse men lite blir man ju som man umgås om man säger så… och jag bor ju trots allt bara några mil från Christer Sjögren! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.