Funderingar, ritat av Cicci Wik.

Jag kan ibland bli illa till mods när jag möter människor som liksom håller en sköld mot sina medmänniskor. När den skölden inte bara används som skydd för den egna individen utan även används som en sorts vapen för att provocera känns det ibland jobbigt. Hur ska jag reagera?

Jag ÄR ingen tävlingsmänniska! Vad än andra kan tänkas tro så tävlar jag inte med i någon sorts livets sociala spel eller så… Jag VILL inte bli utmanad för jag tänker inte anta den utmaningen, så är det bara. Jag vill inte att någon tävlar mot mig och visar sig på styva linan för att sätta mig på plats i någon sorts hierarki.

Jag är jag och jag är som jag är. Det är jag för min egen skull, inte för att visa andra vad jag går för. Inte heller för att utmana min omgivning på något sätt. Det enda jag gör är att jag försöker vara en bra människa och jag försöker göra det som är rätt både för mig och för alla andra som berörs av det jag gör och av mig.

Jag hjälper hellre än stjälper. Ska det vara så svårt att förstå?

Cicci Wik
cicci@cvea.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.