…och jag njuter av utsikten varje vardag när jag är i Slussvaktarstugan och när jag cyklar utmed strandpromenaden till och från kontoret. Visst är det ensamt ibland men jag har det rätt så bra här. Å jag vet ju att ”hem” åker jag förr eller senare. Hittills varje helg.

Bara att sitta som jag gör nu, vid köksfönstret, å kika ut på vattenvirveln som är snett nedanför. Det blir små vågor på vattenytan och det påminner om sjudande vatten. Det är vatten från en sjö som passerar här förbi ut i nästa sjö. Stugan där jag sitter har vatten på båda sidor. Men på den sidan där vattenvirveln är finns ingen sluss. Den är på andra sidan och där flyter vattnet nästan stilla.

Då och då ser jag en fågel simma och dyka och bort över sjön glittrar det just nu i vattenytan när solen lysner på den. Men häromkvällen såg jag en regnridå komma mot mig från andra sidan sjön. Det var häftigt!

Stugan är jättemysig och modern. Det enda jag saknar är en eldstad. Det finns en skorsten och det finns märken i väggen i vardagsrummet som antyder att det kanske funnits en eldstad där. Synd att den är borta i så fall tycker jag. Jag hade GÄRNA lyssnat på knaster från en brasa också.

På kontoret är alla snälla och mysiga tycker jag och jobbet är roligt om än lite trögt i starten kanske. Men det KAN bli rusch sedan när informationen har skickats ut. Då kommer väl alla frågor om en det ena och än det andra kan jag tänka. Undrar om man kan rusta sig för alla frågor så att man har svar på precis allt. Nä, jag tror inte det. Men jag kan ju alltid HITTA svar tänker jag…

I Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla har det varit mycket insändare och många som har ifrågasatt kommunens agerande. På vissa punkter förstår jag deras frågor. Men många har nog en avig inställning generellt till kommuner och offentlig förvaltning. Då kan jag tycka att det är synd att de inte sätter sig in i hur vi i det här landet har valt politiker som i sin tur stiftar lagar. Lagar som styr hur vår offentliga apparat fungerar.

I princip är det ju så at vi alla, du och jag, går till valurnorna och avgör hur det hela ska fungera. Eller så kan vi på olika sätt engagera oss om vi vill ändra på något mellan valen.

Att det finns så många som sitter med armarna i kors över bröstet och bara klagar utan att ens försöka förändra är ibland skrämmande. I alla fall för mig. Jag har i alla fall förstått att inget kan förändras över en natt men vi KAN påverka på flera olika sätt om vi VERKLIGEN VILL. Så det så!

Nä nu är lunchen slut. Dags att cykla strandpromenaden tillbaka till kontoret!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.