…är människor som du och jag. Det är väl ingen som kan säga något annat hoppas jag.

Jo, det finns skillnader i nationalitet och det finns säkert många fler skillnader. Men i grund och botten är vi människor allihop.

Jag har hört det där om fina bilar och dyra mobiler och jag vet vilka slutsatser folk drar av vad de ser. Men jag tror på det som myndigheter och organisationer som jobbar med tiggare vet. Det anser jag vara mer trovärdigt än det som ”folk” tror sig veta.

De som jobbar med tiggarna måste ju rimligen veta mer än jag gör. Jag vägrar tro att ”sanningar” som folk tror sig veta och som bygger på hörsägen och tolkningar de gjort av sådant de sett. Vi ser mycket som vi gör vår egen tolkning av men det är ju inte alltid så att det vi tror att vi ser är det som verkligen sker och är..

Jag tror att många av de som tigger är analfabeter. Att de kommer hit med hjälp av människor som är både läs- och räknekunniga och som agerar som en sorts reseledare. De tar hand om allt som har med banken att göra till exempel. Det är de som sätter in pengarna åt tiggarna på deras familjers respektive konton. Det är även de som kan engelska och tyska och som sköter om hela deras resa. Det är de som ser till att tiggarna som inte klarar sig själva i vårt land på grund av analfabetism och språkförbistring får mat och kanske ser de även till att de får någonstans att sova. Eller kanske inte, för tiggarna bor oftast inte på lyxhotell direkt. Nej det är under broar och i garage och liknande i kartonger som de brukar försöka få några timmars sömn.

Ingen av de som tigger gör det för att bli rika eller för att redan ÄR rika. Varför skulle de tigga i så fall, om de var rika menar jag?

Å om det kommer någon i en flashig bil så är det säkert ”reseledaren” som säkert inte är en av de som tvingas tigga själv.

Det är vad jag tror och du får givetvis tro vad du vill, men så här är min uppfattning om detta!

Vad du än tror dig ha sett eller har hört att andra har varit med och eller sett så är detta ändå min uppfattning, du kan inte omvända mig att bli fientlig mot de stackare som sitter utanför våra butiker och fryser med pappersmugg i handen! Så sluta be mig ”öppna ögonen” för något annat!

Varsågod här får du i stället några länkar med fakta som jag hellre väljer att tro på: 

Värt att veta om tiggeri – Stockholms Stadsmission >>

Frågor och svar om tiggarna i Stockholm >>

Frågor och svar publicerat i Corren >>

Umeå kommun och tiggarna publicerat i helahalsingland.se >>

Fler frågor och svar publicerat i SVT Västerbottensnytt >>

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.