Fönster med lucka…jo, så är det nog. Vad menar jag? Jo, att det alltid finns något som på något sätt får oss att agera irrationellt så att andra människor får svårt att förstå.

Vad är ett psykbryt? Tja, det kan vara något väldigt konkret. Jag får till exempel psykbryt av att råka klämma på en paket potatismjöl. När jag känner hur det rör sig i paketet så ryser jag i hela kroppen och släpper helst paketet direkt på studs.

Det finns mer allvarliga psykbryt också. Som när någon reagerar över något som en person säger eller gör. Eller kanske bara över en att en person existerar. Jag tänker på de som haft traumatiska och jobbiga upplevelser i barndomen. Det kan vara syskon och det kan vara föräldrar som uppfattats som anledning till den traumatiska upplevelsen eller vad det nu kan ha varit.

Då kan det bli så att den som upplevt detta får ett psykbryt bara den utpekade personen, som ses som ursprung till alllt det onda, visar sig.

I det senare fallet, och kanske även för mig och mitt problem med potatismjölspaketet kan det ju vara läge för terapi…?

Många tror att en terapeut är en trollkarl. Men så är det inte, det är en handledare. En person som hjälper en till självhjälp helt enkelt. Det är INTE en person med övernaturliga förmågor att se andras tankar som en del verkar tro.

Jag har mitt problem med potatismjölet trots att jag blivit uppfostrad av en terapeut och psykolog. Fast å andra sidan var hon min mamma i första hand och inte min terapeut…

Ibland saknar jag henne så jätte-, jättemycket. Särskilt när jag träffar på människor som beter sig irrationellt på något vis. Hon hade alltid ett sätt att öppna upp för nya sätt att tänka, nya sätt att inse att vi alla är olika och reagerar på våra egna unika sätt.

Nä nu får det vara bra för idag. Jag har inte bloggat så mycket på sista tiden men det betyder inte att jag inte har saker att skriva om. Det betyder bara att tiden inte räcker till…

Just nu har jag:
– en tidning att arbeta klart.
– en hög med annonser att sortera och producera.
– en egen webbtidning att sköta om.
– frilanstexter att skriva.

…och lite till, jo just det, en webbsida att se över åt en vän som också är min kund.

PS. Uppslag till ovanstående text fick jag när jag funderade för hundrafemtitolfte gången över personer jag skulle önska att jag förstod bättre… Dels för att jag tycker om dem och dels för att det bor en sorg i att inte kunna förstå…

 

Ett svar på ”Vi har alla våra psykbryt tror jag

  1. Du hinner med mycket… men vem tar hand om dammtussarna som flyger runt som svalor i huset, papper och mat… puh, jag förstår inte hur du hinner med allt Cicci.. jag känner för ett psykbryt, bara jag tänker på allt som skall göras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.