…ja nu har jag fått den frågan från flera så det är kanske på tiden att jag ger en förklaring.

Jo, jag kan titulera mig informationssamordnare och jag är projektanställd för att arbeta med kommunikation och information så jag jobbar som informatör. Men bara för ett specifikt projekt, matinfallsinsamling i brunt kärl. Min uppgift är att se till att folk förstår hur och varför de ska sortera matavfall för sig och inte slänga det i samma påse som det andra, det brännbara.

Fyra kommuner i Dalsland, Mellerud, Färgelanda, Dals-Ed och Bengtsfors har tillsammans bestämt hur renhållningsreglerna ska vara i alla fyra kommunerna. Sedan har de gjort en gemensam upphandling av entreprenaden, det vill säga vilket företag som ska hämta och köra hushållsavfall till behandling. Det är Ragnsells sopbilar som ska hämta avfallet och det ska de göra i sopbilar med två fack. Ett för matavfall och ett för restavfall.

Jag sökte och fick tjänsten för att min huvudsakliga inkomstkälla i mitt företag har fått ekonomiska problem. Det innebär att de inte har råd att anlita mig lika mycket längre och det i sin tur gjorde att jag fick ett inkomstbortfall stort nog för att jag kände mig tvingad att söka jobb. Inkomster måste jag ha för att betala skatt och räkningar och på den vägen är det. Det är därför jag är i Bengtsfors och jobbar med det här nu. För att jag behövde inkomsten.

Men ska sanningen fram så är det här ett riktigt drömjobb för mig. När jag läste programmet för media och kommunikation avslutade jag min utbildning med att göra en C-uppsats som fokuserade på precis det jag jobbar med nu.

Jag gjorde djupintervjuer i ett bostadsområde i Göteborg där man precis hade börjat sortera matavfall. Min uppsats gick ut på att undersöka hur människorna i området hade tagit emot informationen och hur det hade gått efteråt om de hade förstått hur och varför och så vidare.

Nu hade jag en handledare på Göteborgs universitet som sa till mig att jag var tvungen att skriva min uppsats tio gånger bättre än mina kurskompisar. Det var jag tvungen till för att jag valt att skriva om samhällsinformation i stället för att göra en medieanalys eller en opinonsundersökningsuppsats. Ja ja.. sedan blev mitt liv upp och ner med skilsmässa som följd så den där uppsatsen blev ju aldrig klar.

Men nu får jag i stället chansen att arbeta med att informera själv. Hm, undrar om det kommer någon student och gör en C-uppsats om hur mitt jobb avlöpt sedan…?

Ja det återstår att se….

Vill se vad jag gjort rent konkret så finns det till exempel innehåll i text och bilder samt foldrar med information på den här länken>>

och här >>

Det finns mer information på både Färgelandas och Melleruds hemsidor också. Plus att jag förekommit på bild i två artiklar i Dalslänningen. De artiklarna måste man betala för att få läsa i sin helhet, tidningen ingår i NWT-koncernen och då vet ni vad jag menar. Men söker ni på mitt namn på nwt.se så hittar ni rubrikerna i alla fall…

Ja och om det är något ni funderar över när det gäller sopsortering så är det bara att ni hör av er. Jag vet en hel del om det… 🙂

 

 

2 svar på ”Vad gör jag i Bengtsfors egentligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.