…ibland tänker jag att jag nog mest har oflyt just nu och så har det varit ett tag. Negativa krafter sliter och drar i mig och min tillvaro och jag vill vända trenden. 

Men för att orka göra det måste jag nog först ladda batterierna. I skrivande stund har jag väntat på betalning för en faktura så att jag kan betala mina räkningar och lägga upp en budget inför vår planerade semester. Men till och med nu verkar oflyt vara min lott i livet. Inga pengar än och jag har väntat hela dagen…

Tur jag hade lite på mitt sparkonto så att jag kunde lägga upp de mest akuta räkningarna för betalning i alla fall.

Men semester blir det inte utan att jag får mina pengar.

…egentligen kanske jag borde känna efter om jag är på fel spår. Jag borde kanske byta spår och gå en annan väg när allt känns så motigt? Eller kommer flytet en vacker dag om jag fortsätter…?

När jag har mina svarta stunder tänker jag att saker o ting hade blivit så mycket bättre om jag hade kunnat ta med mig vad jag vet idag och börja om. Då hade jag valt en annan gymnasielinje och sedan hade jag säkert valt rätt på universitetet och jag hade lyckats skaffa mig en bit karriär innan jag gifte mig och skaffade barn.

Men nu blev det som det blev. Jag tog studenten som småbarnsmamma med nattarbete och extrajobb i affär. Å sedan skilde jag mig och skulle söka jobb som ensamstående småbarnsmamma och nu bor jag här… Här där arbetsförmedlaren sa att jag inte var riktigt klok som flyttade till Forshaga i stället för att bo kvar i Göteborg. Det är ju i storstäderna jobben finns. Ja ja…

Men jag fick bara komma på en enda intervju innan jag flyttade hit. Det finns klasvis med folk som har min utbildning och som har vassare armbågar och bättre kontakter än de jag hade så det är väl inte så konstigt kanske.

Men flyt har jag haft på många andra sätt. I mina ljusa stunder inser jag hur bra jag har det egentligen. Tak över huvudet i Lingonstigens finaste hus och mat i magen, världens snällaste sambo och två goa och rejäla söner. Å Tommys tre har det oxå blivit fina unga vuxna av. Vi har haft tio bra år här och barnen har blivit bra. Det är väl bevis nog. Vi har det bra! Allihop!

Men nu vill jag att pengarna ska ramla in på kontot så att jag kan få semester i en vecka i alla fall…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.