…hur gärna vi skulle vilja att det var det. Berg och dalbana stämmer bättre. ”Life is like rollercoaster” är en av de bästa låtar jag vet och SÅ är det!

Det finns artiklar om alla som utåt sett, i sin status på Facebook, lever perfekta liv. De är lyckligt gifta, har välartade barn, fina föräldrar och själva är de ständigt lyckliga och glada dagarna i ända. De åker på lyxiga semestrar och de äter och dricker fint.

Men jag känner ibland att jag vill skriva hur det EGENTLIGEN känns i min status.

Då bromsar jag, inte för att jag är rädd att avslöja att jag inte har det så där perfekt.

Nej, mer för att jag mycket hellre skriver något som får andra att må bra än något som beskriver hur det känns i livets berg- och dalbana när man är längst ner i en svacka.

Jo för jag kommer aldrig att påstå att jag lever ett perfekt liv.
Det finns ingen som har det perfekt hela tiden och inte jag heller.
Alla mynt har två sidor och så är det med livet också.

Det finns fördelar med livets baksida. Genom att uppleva den så uppskattar man framsidan på ett helt annat sätt.

Tänk dig själv om livet var perfekt hela dagarna, så långtråkigt det skulle bli då.
Ingen dag är bättre än någon annan alla är lika bäst.

Att ha mål i livet

Att ha mål i livet är bra. Något att sträva mot. Ibland flyter det på lättare och ibland i motvind och i uppförsbacke.

Att stanna upp och reflektera över sina mål och sin situation är bra. Då kan man ta avstamp i verkligheten och ta ut riktningen och sedan fortsätta kämpa. Men vet vi målet med livet…?

Egentligen, när man kokar ner detta, så blir det huvudsakliga målet själva livet. Livet som är vägen mot målet. Målet är att vara nöjd när livet är slut. Men vad är det som gör att vi blir nöjda?  Den frågan är nog bra att ställa också.

Nöjd blir man när man är mätt. Men är det mätt på det egna, det individuella i livet vi ska bli? Personligen vet jag att jag känner mig som mest nöjd när jag gjort något som får någon annan att må bra. Men för att klara av att göra det jobbet bra behöver jag vara nöjd själv också och så hänger det ihop…

När jag mår så bra att jag kan få andra att må bra då mår jag som bäst helt enkelt! Hm… Jo men så är det! Det är när jag inte räcker till som jag mår som sämst och jag tror inte att det finns någon som räcker till hela tiden och till allt. Vi har alla våra egna tillkortakommanden, jag med!

Men det är baksidan på myntet för på många andra sätt räcker jag till för andra i min närhet och ofta kan jag göra mycket för dem och det ger mig tillfredställelse när jag känner att jag räcker till för att göra det.

Framsidan och baksidan… igen…

Nä nu har jag ordat klart!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.