Surfade runt och landade på en nyhetsblogg. Där föll min blick på Jimmie Åkesson och en blond skönhet, sida vid sida. När jag läste rubriken blev jag lätt äcklad. ”Fotomodell blir Åkessons sekreterare” stod det. Bara deras utseenden fick mig att tänka ”elitism”, ”ariskt utseende” och andra nazistiska begrepp!

Denna Jimmie tycker jag har ett utseende som jag hade letat efter för att rollbesätta en film om en internatskola. Där hade han fått rollen som den elaka ledaren för studentföreningen. Den som genomför sadistiska inträdesprov för de som vill bli upptagna i gänget. Clark Kents välslickade och välanpassade utseende eller varför inte Daniel Westlings vattenkammade och slickade look är också något jag tänker på när jag ser Jimmie. Men Clark och Daniel hade förhoppningsvis aldrig hade röstat på ett sånt parti.

Blondinbella vid Jimmies sida på bilden plutar med läpparna och ser ut att vilja övertala dig att köpa ett teknologiskt schampoo eller läppstift som du inte kan leva utan. Hon är som klippt och skuren ur det ideal som ger unga tjejer ätstörningar och skuldkänslor när de ser sig i spegeln, för att så småningom leda till att plastikkirurgin får ett ekonomiskt uppsving och bantningspiller går åt som smör i solsken.

Läser man sedan brödtexten som står under rubriken så står det att denna ”brud” planerar att starta en ”ny smaskig blogg med inriktning på mitt privata liv samt självklart mitt liv som Jimmie Åkessons sekreterare i Sverigedemokraterna”. Jag mår illa, som Maguns Uggla sjöng!

Det värsta är att om den här bruden ska vara sekreterare och sedan blogga om detta så fiskar väl detta parti med de här två i toppen ännu fler ungas röster? Ja, jag menar skolvalen, åtminstone här i Värmland, visade ju tydligt att SD hade många anhängare bland de yngre.

Ska det vara veckotidningsansikten och smaskiga bloggare i det partiet så undrar jag om inte demokratin, moralen, etiken och empatin snart är som bortblåst?

Jag skrev för ett tag sedan om tjejen som var med i TV3s Lyxfällan, hon som hade skulder upp över öronen och shoppade loss på boutiquer där hon köpte handväskor ”som inte kostade så mycket” för cirka 1 500 kr styck. Hon levde på ett guldkort som det inte fanns täckning för och drömde om ett jobb som försäljare av lyxkryssare eller som skådespelare.

Nyligen har SVT börjat sända ett program om unga som inte kan ta hand om sig själva för att deras föräldrar skämt bort dem. Det värsta är att jag i min närhet har anat både bortskämda och curlade unga och unga som ser utseende och shopping som livets mening.

Jag är aktiv i föreningar där medelåldern i styrelsetoppen bara stiger och det är svårt att hitta nya som vill vara med när de gamla avgår.

Nu blir det väldigt negativt, men det finns ju faktiskt många unga som INTE är så där också. Men de syns ju inte i medierna? När ska Jimmie, alias Clark Kent och Alexandra, alias Rebecca i ”En shopaholics bekännelser”, få motkrafter i TV och tidningar?

När kommer det ett tv-program som samlar ideellt arbetande, samhällsmedvetna och politiskt/ideologiskt engagerade personer? Där programidén är att rösta ut de som visar sig vara mest egotrippade medan de som är mest lyhörda, ödmjuka och inkännande för alla och envar får vara kvar?

Idealen som sprids när det är individen som ska vara i fokus gör att samhället, som består av alla dessa individer får stå tillbaka för de som lyckas inta rampljuset. Allas bästa hamnar på andra plats och veckotidningsansikten tar över och skriver ”smaskiga bloggar” om sig själva, vinner ”Idol”, hittar fruar i ”Bonde söker fru” och män i ”Ensam kvinna söker”. Men på vems bekostnad…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.