…att synas är inget jag eftersträvar. Strålkastarljuset ska helst inte falla på mig som person men gärna på det jag gör…

Det händer att jag funderar på det faktum att en del gärna framhåller sig själva och gärna vill ha strålkastarljuset riktat på den egna personen. Går man ett steg längre och frågar sig vad han eller hon vill visa upp när ljuset faller kan man få olika svar.

En del tycker nog om att sola sig i strålglans och på det sättet få känna att de är viktiga som personer. De vill bli beundrade för att de är vackra, muskulösa och till ytan beundransvärda på alla möjliga olika sätt. Men andra har ett budskap som de gärna vill dela med sig av och i strålkastarljuset är det lättare att fånga andras uppmärksamhet…

Jag vet att om man som jag är företagare och dessutom journalist så tror en del att det handlar om att framhäva sig själv och visa hur bra man är. Men personligen gillar jag inte strålkastarljus på min egen person. Jag är inte mycket att framhäva, jag är varken vacker, snygg eller trendig.

Men jag vill däremot GÄRNA ha strålkastarljus på det jag åstadkommer. Min huvudsakliga drivkraft består av en önskan att göra skillnad,  det är det jag hoppas att mina artiklar och mitt engagemang i olika saker ska ge upphov till. Det är därför jag gärna vill ha ljuset riktat på det jag gör.

Jag vill hjälpa eldsjälar att synas, jag vill lyfta fram sådant i strålkastarljuset som jag tycker är viktigt och min högsta dröm uppfylls om jag får någon annan att komma till insikt och lyfta sig själv själsligen.

Det jag skriver i min blogg, på den här sidan alltså, kanske kan ge någon en aha-upplevelse också eller få någon att börja fundera över något och då är jag nöjd. Då har även min blogg nått rätt mål för då gör det jag skriver här skillnad också!

Positiv kraft är viktigt för mig men det handlar inte om att skratta åt saker. Det handlar om att glädjas åt bra saker och/eller med andra.

När jag arbetade i äldreomsorgen var behållningen just detta, att hjälpa andra och få dem att må bra.

Jag har samma mål nu. Jag vill hjälpa andra och få dem att må bra. Det är bara metoden och arbetssättet som skiljer det jag gör nu från det jag gjorde i äldreomsorgen. De gamla får hjälp en och en men har jag tur kan något jag skriver eller arbetar ideellt för hjälpa många på en gång idag…

Ja, jag har inte tid att blogga nu heller för jag måste skriva rent två intervjuer idag så nu ska jag sluta skriva här och återgå till mitt arbete! 🙂

Det jag ville få sagt rymdes inte i en statusrad på Facebook så det fick bli ett blogginlägg i stället! Men nu har jag skrivit det jag ville…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.