Som en ensam stam utan barr eller löv, så känns det faktiskt ibland... kanske därför jag känner så starkt för dem.
Som en ensam stam utan barr eller löv, så känns det faktiskt ibland... kanske därför jag känner så starkt för de där ensamma stammarna...?

Att göra rätt för sig, vad innebär det egentligen? För mig är det att kunna betala räkningarna varje månad. Att dela rättvist efter förmåga på vad det kostar att leva med den man bor ihop med. Jag tycker till exempel inte egentligen att man gör rätt för sig om man är kreditvärdig och lever på så mycket kredit man kan få. Däremot gör man rätt för sig om man betalar kontant. Men det här samhället bygger i mångt och mycket på att man har krediter..

Vid närmare eftertanke så tycker jag nog att man kan säga att man gör rätt för sig om man gör det som känns mest rätt också. Om man följer sin inre röst och försöker att hålla samvetet rent. Då gör man också rätt för sig.

Det finns människor som är ödmjuka och visar hänsyn och det finns de som tar de chanser som dyker upp då de får en chans att få det som de vill ha. Det finns de som alltid hittar vägar att få som de vill och som blir duktiga på det i livet och det finns de som aldrig tycks landa på en räkmacka och som aldrig lyckas med något…

Jag har i hela mitt liv sett pengar som ett nödvändigt ont. För mig har rikedom och status varit något som jag har lärt mig leva utan. Egentligen skulle jag kunna leva mycket mer spartanskt än jag gör men min omgivning och alla andra i samhället ser inte detta som jag gör. Om alla tänkte och var som jag skulle nog hela det kommersiella systemet med börser och valutor och dollarkurser krascha…

Men jag är livrädd för att inte göra rätt för mig och hamna i onåd hos myndigheter. För mig är det lagar och juridik som styr över människors girighet och inte tvärtom… så är det i MITT liv när jag gör rätt för mig så gott jag nu kan! Antingen är man född med silversked i munnen eller med rika föräldrar eller så får man finna sig i att man inte får allt man pekar på, sånt är livet!

Det enda jag tog min chans att göra var att skaffa mig en utbildning. Jag valde en som jag kände var rätt för mig. Den lade jag ner min själ i och jag lyckades bra för att vara jag. Men målet var att få ett bra jobb med en hyfsad lön. Tyvärr är det nog bara de där som vet att roffa åt sig i livet som lyckas få de där välbetalda jobben… det hjälper inte att bara ha en utbildning att komma med, man ska vara beredd att gå över lik och ljuga lite också. Tyvärr är inte jag en sådan person, jag kan inte glassa på och låtsas vara en” übermensch”, dra i rätt trådar och intrigera mig fram i livet… Men jag är ändå nöjd med vad jag åstadkommit och med vad jag gör idag. Med lite tur och charm har jag lyckats rätt bra ändå trots allt. Som egen företagare klarar jag mig relativt bra ändå och det får jag vara tacksam för!

Jag är tacksam mot Sten som hjälpt mig till min redaktörsroll, tacksam mot alla som gett mig förtroendet att sitta med i styrelserna jag är med i och jag är tacksam för att jag fått så många nya vänner och medarbetare och för att jag faktiskt får arbeta med sånt jag älskar och som engagerar mig! Tack alla ni och tack för att jag har en så go familj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.