Erica.
Erica.

Idag har jag varit i Forshaga kyrka och sjungit ”Den blomstertid nu kommer” tillsammans med årets nior och en hel hög med föräldrar, syskon och andra. Mötte en klasskamrat nere vid Lärcenter idag. Han sa att det slagit honom att det nu är snart 30 år sedan vi gick ut nian… ja jösses! Om jag minns rätt så sjöng skolkören på våra avslutningar men i kyrkan i Forshaga var jag bara en gång på avslutning och det var i sjuan. I åttan var jag ju i Karl-Johan kyrka i Majorna i Göteborg…

Jag tycker det är rätt så orättvist att de har så många olika linjer att välja på nu för tiden. Om det hade funnits när jag skulle välja gymnasiet hade jag säkert haft en helt annan karriär idag. Men jag var vilsen när jag var 16 och visste inte vad jag ville. Det jag ville och tyckte var roligt var det ingen som uppmuntrade mig till att satsa på. Vad jag minns blev jag inte uppmuntrad alls, jag blev lämnad åt mitt öde och fick välja själv utan hjälp… Jag minns att min moster en gång föreslog att jag skulle arbeta på Naturvårdsverket och frågan är om inte det hade passat mig…

Men så här 30 år senare inser jag att jag skulle ha satsat på en yrkesbana där text, språk, och bild ingår. Kanske även service i någon form…

Skulle jag börja nu skulle jag välja medieinriktning och sedan journalisthögskolan direkt. Mitt andrahandsval hade nog blivit fastighetsmäklare tror jag. Det har jag varit inne på men då fick man betala sin utbildning själv och om jag minns rätt kostade kursen 30 000 per termin… hm…

Nu har i alla fall Erica gått ut grundskolan och nästa steg blir sporthandelsgymnasiet här i Forshaga och det tror jag blir jättebra. 🙂 Heja Erica!

…i morgon går Ruben ut åttan och nästa år blir han den sista av ”våra” barn att gå ut grundskolan. Tänka sig, det var ju inte länge sedan de var små och gick på dagis!!! Kan inte tiden bromsa lite så man hinner med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.