Det kan man väl kalla det när man beslutar sig för att spara sin för tillfället ganska uttömda energitillgång för konstruktiva saker i stället för att spilla den på sånt som inte leder någonvart?

Hur det nu än är så kan inte alla människor passa ihop och det är heller inte alla som är beredda att vara vidsynta, toleranta och som samtidigt kan anta ett självkritiskt ställningstagande. Det finns de som utgår från att det egna snävare perspektivet är det enda rätta, att det inte finns andra sätt att se saker och ting med än det egna.

Människor som låser sig i sitt, som inte kan släppa och vara öppna för andra synvinklar har svårt för de som kan det. Så är det bara!

I mitt liv har jag mött flera som är på det här sättet. Det är ju bra när man kan undvika dem för det spelar ju ingen roll hur JAG är eller vad jag gör eller säger. När jag fått en stämpel i pannan av en sådan människa så har jag.

Då vet de hur jag är, vad jag gör fel och de har ingen som helst tanke på att någonsin ever, never se mig på någon som helst förstående sätt. Hur mycket JAG än förstår dem! Där sitter min sorg över dessa människor!

Alla har goda sidor och alla kan göra ont! Så är det ju!

Jag är inte rakt igenom en ond människa och det är ingen annan heller. Men det finns de som stämplar andra som onda och sedan låter stämpeln sitta där för tid och evighet amen. Det är de som är gjort på det här sättet med mig som jag undviker.

Det finns inget konstruktivt i att närma sig dessa personer för min del. Kanske skulle jag kunna omvända dem och riva ner den svarta gardien. Men eftersom det skulle kräva tonvis av energi från min sida så måste jag se en mening i att göra en sådan insats.

Nu undviker jag kontakt i stället eftersom det går åt energi även när jag ska stå ut med isande blickar, barnsligt beteende och eventuellt också med hårda ord. Sådant tär och stjäl energi från mig, energi som jag så väl behöver för att vara konstruktiv i min vardag. Energi som jag behöver för att sköta allt jag har för händer och energi som jag behöver för att bry mig om mina nära och kära som INTE ser mig på det sättet.

Så ja, idag har jag vidtagit en energisparåtgärd och undvikit en sådan kontakt!

Som tur är har jag inte många som jag behöver undvika för att spara energi. De flesta jag har kontakt med nu för tiden får jag i stället energi av, positiv energi, och det bästa av allt är att jag kan ge och få till och av de här människorna samtidigt!

Jag har så många som jag träffar och umgås med varje dag, både IRL och på facebook, som jag kan räkna till energitillskotten i livet! Många av dem arbetar jag tillsammans med och skrattar ihop med.

Min goa familj inklusive alla ”våra” goa barn och mina goa bröder med familjer. Jag är evigt tacksam över att jag har min familj och alla vänner och goa kompisar, arbetskamrater (ideellt) och samarbetspartners!

Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.