Älg med två kalvar vid Norra Hyn. Foto Cicci Wik
Älg med två kalvar vid Norra Hyn. Foto Cicci Wik

Ja jag vet, jag ska vara miljövän och då ska jag inte ta bilen till skogen. Men det tar en stund att gå till Norra Hyn från Grossbol och den doft som möter en där finns inte på Lingonstigen. Att dra ett djupt andetag där och känna skogens dofter, höra fåglarna och njuta av syret i luften är Guds gåva till mig! Jag har ett naturligt behov av detta på samma sätt som jag behöver äta sova och ja ni vet…


Den här gången följde Tommy, något motvilligt, med och Matilda var också med… Väl uppe i fågeltornet såg vi mängder av gäss och måsar, en svan och korna som vandrade på andra sidan sjön. Men så fick jag syn på ett par öron i vassen. Det visade sig vara en älgko och hennes två kalvar så nu har vi hört rördromen och njutit av vilda och tama djur plus fått en rejäl dos syre!

Igår var vi på picknick uppe på Tossebergsklätten norr om Sunne. Solen värmde och fåglarna kvittrade…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.