…och alldeles för lite tid. Prioriteringslistan är full och tiden räcker inte till helt enkelt. Men vilken kraft det bor i att vilja så mycket roliga saker! Det händer så mycket som både är roligt, jobbigt och utmanande på en och samma gång. En del av det jag måste ta tag i är inte så roligt men jag har en drift inom mig att vilja göra” rätt”. Med det menar jag att det ska bli rätt för så många som möjligt och inte bara för mig. Kan jag rucka lite på mig för att det ska bli rätt så gör jag det.

Det är så trist att se att andra skulle kunnat göra eller säga andra saker än de gör bara för att de är bromsade av sina egna bromsklotsar. Till exempel vet jag att det finns de som inte kan förmå sig att känna glädje för andras idéer och entusiasm. I stället blir de kritiskt granskande och förtroendet brister…

Jag har för länge sedan insett att alla människor agerar med utgångspunkt från vilka de är, vilka de blivit, vilken situation de befinner sig i och med utgångspunkt från vad de vill. Det här gör att man inte alltid gör ”rätt” för alla inblandade parter i alla lägen. Det kan bli väldigt fel och i värsta fall hamnar man på kollisionskurs med andra människor omkring sig.

Jag tror inte att någon endaste människa är enbart ond och agerar för att göra ont. Eller i alla fall är det väldigt få som är verkligt onda. De allra flesta vill väl på något sätt men saknar förmåga att göra ”rätt” av olika anledningar. Men som sagt, det finns ALLTID en förklaring. Det går ALLTID att förklara någons beteende, men det är inte alls det samma som att försvara det. Det innebär bara en förklaring och inget annat.

Jag tror att man vinner jättemycket på att inta en ödmjuk och kärleksfull inställning till andra människor. Jag tror att man förlorar massor på att inta en misstänksam och kritisk inställning till sina medmänniskor.

Hittills har jag valt att tro på det goda hos alla, hur litet det än kan tyckas vara hos en del ibland…

Det finns de som själva mår så dåligt att de blivit obotliga. De misstror allt och alla och ser fiender i alla människor de möter. Dem måste man tyvärr undvika.

Det finns de som ser andra människor som verktyg vilka de skickligt manipulerar för att uppnå sina egna mål. Det kan vara svårt att ”se” dem innan det är för sent om man är som jag och väljer att tro dem om gott. Men då gäller det att även ha en egen agenda så att man inte blir så lättstyrd. Ändå ramlar jag dit till och från, men det är bara att resa på sig och borsta av dammet och gå vidare!

Livet är en väg och det är vägen som är målet, inte slutet på vägen! Utmed vägen finns lärdomar som vi kan ta till oss eller inte… Det är upp till oss själva om vi vågar lära oss saker eller om vi stöter bort andra människor med misstro!

3 svar på ”Så mycket jag skulle vilja…

  1. Har mer och mer börjat upptäcka den tillfredsställelse som finns i att lyssna på andras historia och verkligen försöka förstå hur det är för den andre. Det enda sätt som vi nånsin kan förändra eller förebygga något är genom att förstå hur blev det så för den enskilde individen. Detta betyder som du säger Cissi absolut inte att man skall acceptera vissa saker utan istället är det vägen till att kunna förändra.

    Att lyssna mer är man själv pratar är något jag varje dag tränar på (och det är inte alltid lätt). Lärdom kommer genom utbildning och böcker men visdom får vi i relationen till andra och vår förmåga att kunna lyssna och sedan relatera det till vad vi lärt.

    Intressant är det att gå på denna väg genom livet Svårt är det att just titta sig runt där man precis står och se vad som sker i nuet. Lättare att se bakåt eller att blicka framåt. Men ju mer man vågar stanna upp , ju saktare går livet och ju mer hinner fi reflektera över det..

  2. Du har såå rätt i att det enda sättet att förändra är att förstå. Och då måste man VERKLIGEN förstå också. Inte bara sortera in folk i grupper… Vi är alla individer och måste behandlas som sådana.
    Tommy brukar säga att man har fått två öron men bara en mun för att man ska lyssna mer än man pratar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.