http://www.nme.com/news/david-bowie/84499

Det är mitt i natten och året är troligen 1980, någon gång på hösten. Platsen är leden som går förbi Stenas Tysklandsterminal i Majorna i Göteborg. Fyra ungdomar går på rad utmed motorvägen trots att man inte får. En av dem har en kassettbandspelare på axeln och ur högtalarna strömmar låtar från David Bowies Ziggy Stardust. Asfalten är blöt och däcken på de bilar som kommer förbi lämnar ett lätt fräsande ljud som ackompanjemang till motorsurret….

Fyra ungdomar umgås en hel sommar mellan nian och gymnasiet. Martin, en av dem, avgudar Bowie. Han kan allt om artisten, om hans skivor, om hans liv om hans texter. Han kan spela gitarr och imitera David Bowie så att det nästan skulle kunna gå att ta fel. Gunilla sätter sig gärna vid ett piano när tillfälle ges och spelar och sjunger med klockren röst, Life on Mars. Sommaren 1981 blev en Bowie-sommar….

Försommaren 1983 hade jag fått mitt första jobb på Fotoquick i NK. Dit kom folk med sina analoga filmrullar och fick dem framkallade på en timma. Just då, den korta tid jag var där och arbetade, var Bowie i Göteborg på turné. Låtar som China girl och Letś dance spelades ofta och mycket i radio och skivan låg på min skivtallrik hemma. Den gick varm!
Folket som lämnade in rullar på Fotoquick efter konserten vet inte det, men personalen tog extra kopior på många fina bilder på Bowie. De gjorde till å med förstoringar av vissa av dem. Jag tror att det kan ha varit fotografer som varit där för pressens räkning för det var många närbilder vad jag minns…

Jo, David Bowie har betytt mycket för mig. Hans musik hör för evigt ihop med ovanstående perioder i mitt liv.

Tack för musiken och vila i frid!

Cicci Wik
cicci@cvea.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.