…ja men det tycker jag att det är! Tänk att ständigt gå omkring och vara arg, avundsjuk, frustrerad och besviken? Att alltid se sig själv som världens största offer och gräva ner sig i sin egen olycka?

Ja, visst kan jag känna så ibland jag också. Men jag VILL inte känna så och därför gör jag vad jag kan för att jag inte ska göra det.

Visten, en underbar plats.
Visten, en underbar plats.

Men ibland får jag en känsla av att det finns personer som gjort det till sin image att vara så. Det är vad omgivningen förväntar sig av dem så därför är de sådana, ilskna, bittra och avundsjuka.

Den typen av känslor ger mig en dålig smak i munnen och en klump i magen och jag kan inte låta bli att undra hur de mår som har detta som sin vardag?

Går de också ständigt omkring med samma klump i magen, fräser åt familjemedlemmar, arbetskamrater och vänner och tröstäter eller till och med tröstdricker alkohol för att det är så synd om dem hela tiden?

Är det så?

När jag träffade Tommy var jag sargad i min själ även om jag hade börjat läka. En skilsmässa är inget som går smärtfritt och att byta liv är svårt.

Men Tommy hade förmågan att se guldkornen, han kunde vara glad åt det lilla. Det var en bra medicin för mig att lära av honom och jag älskar honom för att han är på det sättet! För det är han fortfarande även om det numera är vardag för mig…

Någon gång för länge sedan, när jag var nära på utarbetad blev jag väldigt nere. Livet blev tungt och svart. Ondskan var något jag såg överallt. På nyheterna, i tidningar, i fikarummet på jobbet ja överallt…

Men jag ville inte ha det så. Jag ville inte låta det jag såg som ondska invadera mitt liv. Därför bestämde jag mig för att göra något åt det hela och vända på steken. Jag ville ha godhet och mer ”måbra” i mitt liv!

Då bestämde jag mig för att jag skulle välja bort sådant som symboliserar ondskan ur mitt liv. Svordomar är ett bra exempel. Jag svär inte eller i alla fall extremt sällan.

Jag bestämde mig också för att vara vaksam på hur jag känner och på vad jag säger, avund, missunnsamhet, skitsnack, kritik som inte är konstruktiv… ja allt som bara drar ner och förgiftar tillvaron skulle jag i möjligaste mån välja bort ur mitt liv.

I stället skulle jag se det som är bra, göra sådant jag mår bra av att göra och alltid kliva över tröskeln, bjuda på mig själv, försöka arbeta för att även andra människor ska må bra i min omgivning. Jag bestämde mig för att ge dem beröm när jag har något att berömma och hellre hålla inne med sådant som kan såra.

Måste jag kritisera så gör jag det men då ska det vara konstruktivt. Kritik ska inte syfta till att sänka, det ska ge en möjlighet att förbättra något som kan bli bättre.

Ja jag började helt enkelt arbeta aktivt för det som är positivt och gott i livet i största allmänhet och så har jag fortsatt.

När jag mötte Tommy så gav han mig en källa att hämta energi ifrån till det här arbetet, guldkornen i tillvaron.

Visst har vi det bra i det här landet?

Vi har tak över huvudet, mat i magen och kläder på kroppen. Vi bor i ett underbart vackert land, både på vintern när snön ligger överallt, på hösten när färgerna exploderar i löven på träden. Sommaren behöver inte ens nämnas, då är det så vackert att det gör ont i en.

Vi har demokrati här och kan och får säga och tycka vad vi vill.

Alla har vi någon som älskar oss också. Eller så har vi haft någon som har älskat oss. Det är nog väldigt, väldigt få som inte har haft det… men i så fall behöver de älskas!

Det finns alltid det som är bra, det gäller bara att se det och ta det till sig!

Det är bästa medicinen mot ilska, bitterhet och avund, att se det som är bra, det man mår bra av att se!

Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.