Om jag skriver något negativt om SD så händer i princip samma sak varje gång. Svaret jag får i kommentarerna handlar alltid om ett annat parti, aldrig om vad som är bra med SD och den politik som det partiet för. 

Men du som aldrig svarar konstruktivt om ditt parti SD, i stället för att komma dragandes med att sossarna var bruna (enligt din åsikt) under andra världskriget, kan du tala om för mig vad som blir bättre i Sverige om SD skulle få som de vill?

Härom dagen hörde jag om SD:s plan att ”utrikesfödda” ska resa ”hem”, något som de så fint har döpt till ”repatriering och återvandring”. Någon gång hade de en gräns på 70-talet. Alla som kommit efter det ska helst åka om de får som SD får som de vill.

Om du tittar på vad vi har för företag i centrala Forshaga så blir det alltså tomt i fyra restauranglokaler och i två biltvätterier när SD får som de vill. Det blir en konkret och synlig konsekvens för var och en av oss. Jag har inte full insyn i hur många som arbetar i vård, omsorg och skola i vår kommun, eller hur många som arbetar inom andra områden. Men ska SD få som de vill så kommer arbetsplatser och butikslokaler att bli RÄTT så tomma…

Det var bara min egen fundering. Sedan har jag ju läst annan kritik mot SD:s budget, mot deras syn på jämställdhet och deras planer för myndigheter som idag har hand om vad som är kvar av vårt socialförsäkringssystem. Det är verkligen ingen rolig läsning…

Så snälla du, i stället för att komma dragande med en massa hätska ord om att S var ett brunt parti för 80 år sedan, kan du tala om varför du väljer SD:s partipolitik i stället….?

Vart vill du komma med det när du skriver så till mig? Du utgår alltså från att jag är sosse och behöver förstå att du har rätt när du berättar för mig vilket hemskt parti de är?
Eller är det så att du är en av dem som skiter i vilken politik SD har och som väljer att lägga din sympati hos dem för att du är besviken på S och känner dig lurad?
Oavsett anledning till att du häver ur dig din skit om S så fort du ser kritik mot SD så borde du i stället förklara varför SD är bra! För ska du ha något att komma med så duger det inte att bara häva ur dig en massa skit om ett annat parti så fort du får chansen!

Vad du än säger för hemska saker om S och vår nuvarande statsminister, Löfvén, så är det ju inte konstruktivt. Det förklarar ju inget. Det måste till och med du förstå om du tänker efter, eller hur? När du häver ur dig all din ilska så innebär det ingen som helst förklaring på varför du väljer ett parti som SD. Det säger ju bara att du är bitter, arg och förbannad på ett annat parti, eller kanske på fler.

Så snälla du, svara i stället på VARFÖR är SD bra? Vad kommer att bli bättre med deras politik? Har du läst partiprogrammet? Har du analyserat det som står där och omsatt det i verkligheten så att du är säker på att du känner att detta är rätt för dig och de dina och för vårt lands framtid…? I så fall måste du ha många bättre argument när du ser kritik mot SD än att bara komma dragande med att S var ett brunt parti för 80 år sedan, eller att genast börja häva ur dig allt som S gjort som du inte tycker om….? För om du är säker på att SD är rätt alternativ så vet du givetvis varför du tycker det.

DET vill jag veta, varför tycker du SD är bra?

PS. En annan fråga som jag fann i en kommentar var denna som man kan ställa till dig som inte ser SD som ett rasistiskt, nazistiskt parti kan få svara på:
– Hur kommer det sig att SD försvaras av fascister, nazister och rasister om de inte är ett parti för precis den kategorin?

…dessutom har jag med egna ögon och öron sett och hört JÅ vägra ta avstånd från nazister, så hur kan du påstå att SD inte är nazisternas parti?

 


Länktips:

Länk till sammanställning om sossarna och den bruna historien 

Cicci Wik
cicci@cvea.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.