Det började med att jag fick ett pressmeddelande från Folkkampanjen mot Kärnkraft-Kärnvapen:

”TV-programmet Kärnkraftsfiaskot visade tydligt att det nu är hög tid att börja avveckla den svenska kärnkraften. Trots moderniseringsinvesteringar på 65 miljarder kronor i den svenska kärnkraften har den de senaste två åren fungerat sämre än någonsin på grund av bl a kompetensbrist.

Detta bevisades idag tydligt när Oskarshamns tredje reaktor fick snabbstoppas. Dessutom tjänar kraftbolagen miljardbelopp på att de fungerar dåligt. Politikerna har uppenbarligen helt tappat greppet om elmarknaden och låter kraftbolagen ta ut vilka hutlösa priser som helst.

Enligt material från EU är Sverige sämst inom EU på att satsa på energieffektiviseringar och på solel. Dessutom är vi näst sämst på att betala för förnybar energi. Det är oacceptabelt, då dessa alternativ nu är billigare än kärnkraft.

Regeringen måste släppa sin för Sverige dyrbara och farliga fixering vid kärnkraften. Istället måste den på allvar börja satsa på energieffektiviseringar och solenergi samtidigt som regeringen tar kommandot över nuvarande elprisutveckling.

Börja äntligen avveckla den dyra kärnkraften!

Källa: Pressmeddelande från Folkkampanjen mot Kärnkraft-Kärnvapen”

…detta epostade jag till Ekosidan.se och när jag gör det hamnar en länk automatiskt på Twitter och på Facebook.

Min länk på Facebook ledde till att jag fick en kommentar som jag svarade på och så var diskussionen igång…

#
–> Det horribelt att man kan styra de höga priserna genom att minska elleveranserna pga misslyckad verksamhet. Vi har fått vårt eget energiimperium á la Mellanöstern.

#
Cicci Wik Men framför allt så borde ju politikerna ta och rycka upp sig och ta sitt ansvar för inte kan väl detta vara svenska folkets vilja…?

#
–>Nej men svenska folkets vilja är inte intressant. Det intressanta är att man har lyckats lura folket att folket också kan bli lyxnissar genom att rösta på lyxnissarna. Därigenom har de fått mandat av folket att sälja ut folkets egendom för att ge överskottet till sina egna och folket ser inte att de blivit avlurade sin egendom. Svenska folket är grundlurade, helt enkelt. Några få vinner stora förmögenheter på att många är lurade.

#
Cicci Wik ‎…för att göra det än värre, jag tror inte att individens vilja har någon som helst betydelse på något sätt idag. Demkrati betyder för mig att många bestämmer ihop. Men i praktiken tror jag att det är de stora avtalen som omfattar många individer som bestämmer det mesta och inte individerna det berör…

#
–>Det stämmer också med min uppfattning. Och att man har satt in en dödsstöt på fackföreningarna är inte en tillfällighet heller.

#
Cicci Wik Nej, det är bara att se vilken image facket har, det är mossigt idag. Folkmassan ska helst konsumera så mycket sdet går, titta på dumburken, läsa kvällstidningsblask och inte bry sig alls helst. Då kan ”pengaflyttargänget” (lyxnissarna) håva in storkovan själva utan att någon bryr sig!

#
–>Exakt!

#
–>Så bra uttryckt, Cicci. Detta är nämligen precis deras affärsidé och att den lyckats så fullständigt är kanske inte så konstigt enl. beskrivning ovan men att inte folket upptäcker att de blivit lurade och begriper hur farligt det har blivit är beklämmande.

#
Cicci Wik Tja, ibland undrar jag om det inte är så att folk VILL bli lurade. Då är det inte det inte deras eget fel och de slipper ansvar. Tycker jag träffar på sådana individer lite då och då, folk som aldrig bär skulden för sånt som går åt pipsvängen…

#
Cicci Wik ‎…det här är ett blogginlägg ju!! 🙂

(…och det blev det!)

#
–> Precis! Jag tror det också. Det är så härligt bekämt att inte behöva ta ansvar. Dumburken, maten och spriten. Inga bekymmer.

#
Cicci Wik Men om man uttrycker tankar som våra ovan så blir man genst stämplad som kommunist eller något och det kan jag inte tycka att jag är för att jag tycker så här. Jag tycker bara att något måste vara fel när den enda lösningen på allt är ett så stort valutaflöde runt klotet som möjligt. För mig är människorna och den här planeten viktigare än ett fritt ekonomiskt flöde…

#
–> Jo, för mig också, men epitetet ”kommunist” har ju medvetet under många år svärtats just för att hålla folk borta från tankar som ovan och att hålla folk från att vara kritiska. Det är också en mycket medveten strategi från samma håll. Kommunism är i grunden något helt annat än det gemene man av slentrian upplever. Det är just att många delar av de gemensamma resurserna, inte bara ett en liten elit.

#
Cicci Wik
Det är svårt det där tycker jag. Att gamla som arbetat och sparat i hela sitt liv måste ta av sina sparpengar till sin äldrevård är ett bra exempel. Jag kan tycka att de betalat skatt i hela sitt liv och att de borde ha rätt att lämna efter… sig sparat kapital till sina barn och barn barnbarn. Men på samma gång måste de offentliga finanserna räcka att betala för de gamla som inte har eget kapital och som också behöver äldrevård, då kanske det är bra om de som kan betalar för sig. Jag tycker någonstans att det borde vara ”sunt förnuft” som avgör, inte antingen eller. Jag tycker inte att alla ska tvingas dela lika och jag tycker inte att den som har ska få och den som är utan ska vara utan…

#
Cicci Wik Du har rätt i att kommunism blivit ett skällsord. Idag jämställs det med Stalin och kuvade människor som inte får säga vad de vill. Men det system vi lever i idag underlättar inte för att göra den lilla människan hörd heller direkt. Två ytterligheter som leder till samma sak kan man tänka… Sjuka, arbetslösa och mindre framgångsrika individer är de som tystas och kuvas i vårt samhälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.