Vi tar livet för givet. Vi gnäller över väder, vind, skoskav och över att fel låt vinner i Melodifestivalen. Men tänk så mycket det finns att vara glad åt! Just nu har vi svensk sommar med grönska, fågelsång och ljumma vindar. Vi bor i ett land där det visserligen finns de som inte har det så bra, men de allra flesta av oss har tak över huvudet, mat i magen och kläder på kroppen och bara DET är något vi kan vara glada åt.

Många av oss har ett jobb att gå till, eller en skola att sköta…

Jag hörde en kvinna på radion nyss. Hon låg i en sjuksäng på sjukhuset med kanyler och slangar kopplade till kroppen. Men hon var lycklig. Hon sa att hon egentligen inte fick vara det i sin situation men att hon var det och att hon önskade att hon kunde göra andra lika lyckliga.

– Livet går inte att stoppa, det går bara att tillföra, som ett kosttillskott ungefär, sa hon.

Jag funderade på det där och visst kan liv tillföras. Jag tror jag förstod hur hon menade.

Jag kan vakna en dag och känna mig nere, sorgsen och då känns livet tungt och besvärligt. Tankarna vandrar hela tiden till det som känns som problem. Antingen olösta och omöjliga problem som jag borde släppa eller så kan jag skapa problem genom att vända på saker så att de blir besvärliga.

De flesta inslag i livet har ju flera sidor, det går att se dem på många olika sätt. Relationer, ekonomin, politiken… ja allt! Inget är egentligen rakt igenom dåligt, det mesta har NÅGON positiv infallsvinkel. Det gäller bara att verkligen se den!

Det var så jag tänkte, att om man tänker efter så kan man ge sig själv liv som kosttillskott. Att hitta de fina, glada, positiva sidorna hos det vi har omkring oss ger oss liv och mening.

Att gräva ner sig i problemen och känna tyngden av allt som blir så svårt och jobbigt kan ju ta livet ifrån oss…

Så ge dig själv lite liv när du känner dig nere! Själv jobbar jag på det ibland men för det mesta är jag mycket tacksam över min familj, att bo i det här huset, att leva i Sverige med den här fantastiska naturen omkring mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.