Igår kväll hörde man musiken från Görfesten på Tångens och det vore kul att få åka dit ikväll tycker jag.... men blir det åska så kanske det inte är lika lockande! Foto Cicci Wik
Igår kväll hördes musiken från Görfesten på Tångens ända hem till oss och det vore kul att få åka dit ikväll tycker jag.... men blir det åska så kanske det inte är lika lockande! Foto Cicci Wik

Åskan har flyttat sig från Danmark över till Sverige nu och nyss såg jag på Vänertracker att den är i Laholm. De säger på nyheterna att den kommer hit upp till oss i eftermiddag/kväll… Just nu är det på tok för varmt för att gå ut i alla fall. Nyss kontrollerade jag termometern ute på altanen där Tommy sitter just nu och läser en bok. Där är det 31 grader!! Phu!!

Egentligen hade jag gärna åkt till Dalarna, till Duvnäs… jag hade gärna firat midsommar där men den midsommar vi fick i Grebbestad var ju fantastisk så just nu ångrar jag inte den turen ett endaste dugg! Om jag var rikare än jag är hade jag lagt ett bud på någon av ”våra” tomter i Duvnäs. Jag hade byggt upp en möjlighet att fortsätta mormors tradition att hyra ut. Det skulle vara så bra att ha en sommarverksamhet. Jag drömmer om en campingplats, bed&breakfast eller liknande. Vi bor jättebra här så det vore bra om detta var någonstans dit man fick flytta under sommaren på samma sätt som mormor gjorde. Ett årligt miljöombyte alltså.

Jag är gärna frilansjournalist på vinterhalvåret och gör något helt annat på sommaren. Men det ska inte vara en butik eller en restaurang eller så… I så fall får jag ju ha en anställd som är där och sköter det för jag vill ha mer flexibla arbetstider. Nu spånar jag och drömmer… men vem vet, en vacker dag kanske detta blir verklighet. Drömmar behöver man för att få kraft och inspiration ur, för att hålla hoppet uppe och för att ha något att se fram emot, genomförbart eller inte.

Livet går i vågor på olika sätt vid olika tider. Ibland är det humöret, ibland är det ekonomin, ibland är det arbetsbelastningen men inget har ett status quo, inget befinner sig på samma nivå hela tiden utan förändring. Ibland kommer vågdalarna mer påpassligt och ibland vill man inte alls ha en lägesförändring. Men det finns en inneboende kraft i att livet går i vågor, det skapar variation i tillvaron och gör livet mer spännande helt klart.

Ibland drabbas man av saker men ibland blir man glatt överraskad också och det är ju bra. Jag känner vissa som skulle behöva fler glada överraskningar och drabbas lite mindre.

Om jag skulle vinna en massa pengar så har jag en prio-lista där vissa personer länge stått överst. Jag har bland annat en vän som jag gärna hade betalat alla skulder för. Jag har andra jag vet skulle behöva rejäla bidrag ekonomiskt för att de ska lätta på sin börda eller ha möjlighet att unna sig saker de inte haft möjlighet att göra… När jag börjar prata om det här är det alltid någon som påpekar att jag borde tänka på mig själv. Jo men självklart. Jag har en son som skulle behöva körkort och snart en till med samma behov. Vi har både lån och krediter som det skulle vara bra att betala av och visst vore det underbart att ge sig ut och resa igen…

Men trots berg-o-dalbanan så klarar vi oss bra i det här huset om man jämför med andra som jag har på min priolista.

Drömmen vore trots allt ändå att få tillräckliga inkomster från min frilansverksamhet på vinterhalvåret och att bedriva någon form av sommarrörelse under sommaren som gav inkomster då. Jag har ända sedan jag startade mitt företag önskat att jag hade ett återkommande uppdrag eller en anställning som gav mig två dagars arbete hemifrån varje vecka. Det skulle dels ge mig miljöombyte men även variation och kanske även arbetskamrater. När jag under hösten arbetade på GV-nytt så var det för mycket med tre dagar i veckan och lagom med två, precis som jag redan visste…

Tänk, nu när jag sitter här och skriver så kommer jag bara på triviala och personliga saker att skriva om. Men då och då slås jag av en filosofisk tankegång eller något annat som jag gärna skulle skriva om. Nu när jag väl sitter här så är det tyvärr som spårlöst borta…

Jag har till exempel en tidningsnotis hängande här bredvid min dator med SD:s invandringspolitik. Den har jag många gånger tänkt skriva emot… men just nu är det för varmt!

SD är annars något som får mig att känna hur adrenalinet börjar pumpa i kroppen! Om dem tycker jag INTE!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.