Torbjörn Karlgren skrev en status som han la ut på Facebook. Det handlar om ett förslag att lagföra mot förnekelse av förintelsen. Att det inte är av godo att förbjuda någons åsikt…

Jag hade precis läst och sett en artikel i om en kvinna som utsattes för nazisthot.

Så min kommentar på Torbjörns status blev:

…som vanligt klokt! Men det känns som ett moment 22 ändå. För det första bara det enkla, att vi i demokratins anda ska tillåta ickedemokratiska krafter att ha en åsikt.
För det andra går det nästan inte att debattera med foliehattar och troll om deras åsikter. Det där om att troll spricker när de dras fram i solen är nog sant så länge de fortsätter att hävda sin åsikt. Men jag tycker mig se väldigt många överleva i solen med hjälp av sin ”whataboutism”. Blir de ifrågasatta fäller de upp den som ett parasoll och fortsätter trolla på angriparens planhalva. Det går ju inte att få över dem tillbaka på sin sida sedan. Jag tycker det är så tröstlöst ibland!
I min kommun skräms folk till tystnad. Här finns en majoritet som tycker som jag men som inte vågar stå för det. Under tiden jobbar nazisterna på att ”göra en SD” och se över sin image på byn. De erbjuder hjälp till behövande som värsta välgörenhetsorganisationen. Till en journalist från etablerad media säger en av dem (som inte vill medge att han är en av dem), att de inte vill prata med journalister från etablerad media. Detta för att etablerade journalister vinklar och inte håller sig till fakta… Hur debatterar man då?
Dessa troll har överlevt solskenet länge nu och om någon ser till att de försvinner i ena änden verkar de bara återuppstå i den andra. De har blivit som en invassiv art tycker jag, som Parkslide eller som värsta ogräset kirskål! 🙁
Cicci Wik
cicci@cvea.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.