0-6 år

Mamma, pappa och så småningom en lillasyster och en lillebror.

6-10 år

Främling i nytt land. Bara mamma och småsyskon och en pappa som dyker upp som gubben i lådan då och då.

11-14 år

Först ensam, utan vänner och då och då mobbad. Sedan många vänner, spännande liv och roliga upplevelser.

14-18 år

Främling i nytt land igen. Annorlunda och utanför men får ändå vara med. Nya vänner och livet blev roligt så småningom.

19-23 år

Vet inte vad jag vill och känner mig ensam och osäker i en värld som ställer krav. Flyttar hemifrån och hankar mig fram. Blev sambo, skaffade hund och köpte ett litet hus.

24-27 år

Gjorde ett viktigt val, separerade! Mötte kärleken med stort hjärta. Gifte mig och började känna efter vad jag ville med mitt liv.

27-35 år

Blev mamma två gånger. STORT! Blev ännu mer målmedveten med vad jag ville med mitt liv och började färden mot målet. Det blev kämpigt, men det kändes rätt. Trots det blev inte allt rätt. Något blev fruktansvärt fel.

36-40 år

Skilsmässa! Sorg! Ensamhet igen! Trots utbildning och en tå inne på rätt väg i yrkeslivet blev det inte som jag tänkt mig. 300 ansökningar gav en intervju, som jag visserligen gjorde bra men jobbet fick jag inte. Mötte kärleken igen! Hittade hem! Det viktiga var att barnen hade det bra och att vara ”hemma”, jobb och karriär fick lösa sig. Kämpade hårt i privatlivet med att få allt att fungera med ex och nya barn och ny familjekonstellation. Utbildade mig lite till och kände att jag hamnat helt rätt den här gången. Men anställningar fanns inte så jag fick starta eget.

41-50 år

Kämpade vidare i privatlivet med barn, exen och nya familjen. Med tanke på förutsättningarna så kan jag i efterhand tycka att det ändå gick rätt bra, summa summarum. Företagandet har rullat på. Ibland har inkomsterna varit större och ibland mindre. Medgångar och motgångar men summa summarum på det området så har jag överlevt ekonomiskt på att arbeta med det jag älskar och kan så jag får vara nöjd.

51-

Jag vet vad jag kan. Jag vet vad jag vill. Jag har kämpat klart med barnen, de är vuxna. Nu har jag framtiden framför mig….

snapchat-8737725285528973863

Cicci Wik
cicci@cvea.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.