I fredags körde jag Ruben och hans kompisar till Skivtjärn. Då fick jag sms från Christian att han och Eva var på G! 🙂

När de väl kom så åt vi först lite och började värma upp inför kvällen. Tommy jobbade eftermiddagsskift så han skulle ta sig till parken efter 22. När vi promenerat till parken så var det inte särskilt mycket folk där… kvällen var ju ung!

P8070068Vi fann Tommys farbror, Bengt och några vänner som han satt och pratade med och där slog vi oss ner. Vi hade riktigt roligt med Bengt och de andra och utan att vi märkte det så blev det fullt med folk runt oss där vi satt. Tommy dök upp och han hade sin bror, Camilla, Annika, Sandra, Lotta och Peter med sig med flera.

Vi pratade, dansade och så var kvällen slut helt plötsligt. Men vi hittade naturligtvis en ”efterfest” också. Där spelade Lasse J för oss och värden bjöd på leverpastejmackor. 🙂
P8080074P8080076

Jag funderar på om Eva och Christian hade väntat sig att det kunde vara så här i Forshaga? 😀

Lördag förmiddag kom och jag fick fixa tårta. Erica fyllde år på fredagen och vi skulle ha kalas här för henne på eftermiddagen. Det var väl lite segt och dagen efter men det gick ju bra trots det att få till en tårta.

Majken, Hasse, Morgan, Dennis, Robbin, Christian, Eva, Jonatan, Ruben, Tommy, Erica och jag. Allihop fick plats vid bordet i köket när vi stoppat i iläggsskivan. Kakor och bullar hade Majken bakat som vanligt och kalaset blev riktigt mysigt. Trots att vi inte fick sjunga för Erica… 🙂

Efter kalaset bestämdes det att vi skulle grilla. Men först ville jag ut i skogen för att plocka kantareller. Christian och Eva hade druckit öl så jag fick köra Evas lilla bil. Å döm om vår förvåning när startnyckeln gick i bitar??? Den föll i sär när jag skulle vrida på tändningen. Antagligen var det rattlåset som var orsaken, jag fick inte till det rätt helt enkelt. Men jag hade ju aldrig kört en Citroen förut så…

DSC_6885
Hur som helst så lyckades vi ändå få iväg bilen och oss till skogen. Nyckeln som var i delar lade Eva i sin kameraväska och så traskade vi iväg mot svampmarkerna.

Vi skojade och skrattade för Christian och Eva hade med sig en bag-in-box med rosévin och två plastmuggar som de delade på där ute bland träd, myggor och mossa. Skratten ekade emellanåt och vi hade jättekul.

DSC_6889DSC_6899DSC_6909

Så fann vi då kantarellstället och fick hela korgen full med de små gulingarna! Mmmm!!!

MEN, då upptäcker Eva att själva nyckeldelen till den trasiga bilnyckeln var borta!!! Hon hade tappat den!! I SKOGEN!!

Vi ringde Tommy och förvarnade honom om att han kanske fick åka och hämta oss. Sedan gick vi tillbaka till de ställen som vi kom ihåg att Eva plockat upp sin kamera på. Vi tittade på mina foton och vi tittade på Evas för att försöka hitta rätt plats i skogen. Det tog tid och vi hittade ingen nyckel. *suck*

Så ringde vi Tommy igen och sa att han fick sätta sig i bilen och komma och hämta oss. Han hade naturligtvis tagit sig en öl så Dennis fick köra i stället.

Väl ute ur skogen traskade vi utmed vägen med blicken i backen och utmed vägkanten. Men ingen nyckel. Eva ringde en kompis och fick klart för sig att det skulle kunna gå att lämna extranyckeln till en lokförare eller tågvärd i Göteborg och så kunde vi hämta den på stationen i Kil när Göteborgståget rullade in.

Christian hamnade ett tiotal meter bakom mig och Eva när jag fick syn några lupiner vid vägkanten som jag visste att Eva hade fotograferat. Och DÄR LIGGER NYCKELDELEN!!!

DSC_6914

Vi skrek och tjoade och blev naturligtvis överlyckliga!!! Först är det näst intill osannolikt att en nyckel kan gå sönder som den gjort. Att Eva tappar den i skogen och att vi sedan hittar den är ju om möjligt ÄNNU mer osannolikt! Men det var vad som hände!

Väl hemma rensade vi kantareller och grillade kycklingfiléer och fläskfiléer som jag marinerat. Å det blev hur gott som helst!! Mmmm!!!

2 svar på ”Vilken helg!

  1. Hoppas verkligen att ni får en härlig och rolig kräftskiva även om det nu regnar och myggar. Skratta mycket och tyck om varandra.
    Det syns tydligt att du gått ner i vikt, en härlig känsla, eller hur.
    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.