…eller besvärliga människor. Ja folk som sprider dåliga vibbar helt enkelt. Förr kunde de krypa in under huden på mig, få mig att ligga vaken och grubbla. Men idag har jag lärt mig att hantera dem och det funkar för det mesta. 

Tre eller fyra är de som jag tänker på som finns i mitt liv.

En känner sig kränkt för att hen inte fick som hen ville. Där finns en konflikt som består så länge hen inte kan förlika sig med att vi har olika åsikter i saken och att vi båda gjort misstag som lett till hur det blev. För egen del får jag leva med att det är som det är, jag försöker låta det vara. Det blir inte som hen vill för skulle det bli så innebär det att jag blir blåst. Eftersom jag var osäker på om jag hade rätt har jag konsulterat experter. De har bekräftat att jag har rätten på min sida. Därför får det vara som det är. Hen får va som hen är när vi råkar vara på samma plats samtidigt. Sur, vänder bort blicken och skickar ut sina ilskna vibbar. Det är inget jag kan göra något åt. Men jag anser inte att det är ens fel, det är bådas.

En annan beter sig irrationellt i min närhet och det gör det lättare att hantera eftersom det bara visar att problemet är inte mitt det är hens. Det är min person, mitt sätt att hantera saker och ting i mitt liv som inte alltid har fallit hen i smaken. Jag har helt enkelt inte gjort det hen skulle ha gjort, eller så har jag gjort sådant som hen inte skulle ha gjort. Men nu är det så att jag är jag och hen är hen och ingen kan styra en annan människa! Ingen SKA styra en annan människa heller för den delen. Jag lever mitt liv på mitt liv och hen får helt enkelt leva sitt liv på sitt sätt.

Nummer tre är den person som jag fortfarande grubblar över och som jag är ledsen över att det blev som det blev. Det är som ett sår i själen som aldrig riktigt läker. Det händer att jag får ta fram AAs bön ibland för den passar väldigt bra i det här sammanhanget…

”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”

Vi bor i ett litet samhälle och alla vet ju vad som händer i ”viskleken”. För dig som inte vet så kan jag förklara. En person viskar något till person ett som i sin tur viskar vad hen har uppfattat i en tredje persons öra och så vidare… när man frågar person 10 vad hen fått viskat till sig så är det något HELT annat än det som viskades från början. Jag tror att det är vad som händer när folk skvallrar i ett litet samhälle också. Jag har säkert sagt ett och annat också som någon sedan har fört vidare. Men det är där liknelsen kommer in, det blir liksom inte det jag sa från början som förs vidare… Å sedan är det någon som på vägen blir kränkt eller uppfattar det som f-n läser bibeln. Ja du vet…

Men visst är det så, att besvärliga människor ofta vill styra andra. De vill bestämma och när de inte får som de vill så känner de sig kränkta. Eller så tar de för givet att de vet hur det ska vara och så visar det sig att de har fel. Då känner de sig också kränkta för att de inte klarar av att vara ödmjuka och inse att de kan ha fel ibland också.

De va de… de va DEN funderingen! 🙂

Cicci Wik
cicci@cvea.se

Ett svar på ”Negativa människor

  1. Du är inte ensam i Dina funderingar.
    Men se jag tror att när man bor i en bruksort då, ja då finns det saker som aldrig uppstår i t.ex Göteborg.
    Varför? Ja en del kallar det Jante!
    För min del gäller ändock följande: Jag trivs med min omgivning, försöker hälsa på alla & hoppas att inte allt för många retar sej på öppenhet & rakhet! Är samvetet något så när rent & man bjuder till ä dä nock!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.