…som alla drabbade. Allt som inte är som det ska. Allt det som gör vårt samhälle kallt och omänskligt…

Men egentligen, är det någon som gör något åt allt detta? Eller väljer vi alla att inte se det i stället…? Blir vi som strutsar och tänker att det är Nån Annan, vem nu det är, som ska göra något åt saker och ting?

Eller står vi upp för vad vi innerst inne vet är rätt och säger ifrån när vi möter det som är fel?

Gör du det? Gör jag det?

Åh, jag blir så evinnerligt trött när jag ser inslag på tv om äldre som far illa. Par som inte får bo ihop, senila som inte har tillräckligt med tillsyn och ensamma som inte får bo på äldreboende och få sällskap.

Jag blir heligt förb… när jag hör om hur riskkapitalbolag skor sig på skolbarnens bekostnad.

När jag ser och hör människor med gott om pengar gnälla över att de får betala skatt.

När det pratas om tillväxt ena stunden och neddragningar i den andra.

När det ska exploateras och utvinnas mer olja fast vi vet vad fossila bränslen gör med vår planet….

Igår hörde jag om barnen som svälter i Syrien…

Ja listan kan bli lång, så lång!

NÄR ska vi fatta att Nån Annan är jag, du och alla vi andra i det här samhället? När ska vi sluta köpa Aftonbladet och läsa ytliga reportage om Idolvinnare och andra som vill synas och höras bara därför att och i stället BRY oss och göra något åt det här?

Vill vi ha ett samhälle där människor i nöd får skylla sig själva för att de inte sett om sitt hus innan de blev sjuka, fattiga, utförsäkrade, gått i konkurs eller råkar bo i ett land där det är krig, fattigdom och allmänt katastrofläge?

En sån dag är det idag!

Men jag har det bra här och nu själv. Hur jag har det nästa år vid den här tiden kan jag inte veta. Men NU har jag det bra och därför sätter jag in en extra slant till något välgörande ändamål och jag vill inte tyst se på när eländet runt mig blir övermäktigt! Jag VILL faktiskt göra något åt det!

Så det så!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.