På engelska heter det att man är ”lucky” och det låter bara som ordet lycklig på svenska för det betyder ju egentligen tursam, eller lyckosam, och det är inte riktigt samma sak. Men är man lycklig när man har det bra undrar jag vidare…? Ja visst kan man vara lycklig över att man har det bra… men är man lycklig då?

Som jag gärna vill se det så är man lycklig när man är kär, när man får väldigt glada besked som att man vunnit på lotteri eller fått ett jobb man gärna ville ha eller har blivit antagen till en utbildning. Då kan man för en kort stund vara lycklig. Lyckligt gift heter det också, men är man lycklig hela tiden då om man är det? Njae.. det tror jag inte, möjligen då och då vid vissa gyllene ögonblick.

Hm…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.