….göra det jag är utbildad för att göra! Jag vill skriva, fotografera, dokumentera, informera, skapa förutsättningar för att nå ut med budskap. Detta har jag lärt mig teoretiskt på universitetet och praktiskt på folkhögskola och genom att arbeta proffessionellt. Jag betalar studielån för att jag valde att utbilda mig och nu vill jag ha valuta för detta. Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill… Men jag måste vara envis!!


Det var inte lätt att som 16-åring veta vilken väg jag skulle gå i livet och jag valde fel. Hamnade på fel gymnasielinje som inte gav mig ett dugg och därmed inte heller fick mig att anstränga mig. Nu efteråt kan jag tycka att mamma gjorde fel som inte uppmuntrade mig att välja det jag tycker är roligt att göra, det jag är intresserad av. Hon förhöll sig rätt så passiv som jag minns det idag.

Själv försöker jag uppmuntra mina söner att följa sitt intresseområde när de ska välja utbildning.

Hade jag gjort det som 16-åring hade det absolut blivit vad som idag heter estet och min inriktning hade blivit text och bild. Min faster har teckningar jag gjorde när jag var 2,5 år med filmjölk färgad av karamellfärg. Så snart jag kunde ta in det lärde jag mig bokstäverna och jag har skrivit mycket och långt så länge jag minns. Jag har målat akvarell, olja, akryl och jag har tecknat med kol och blyerts. Här på kontoret ligger material som jag kan skapa smycken av, både cernitlera, metalldetaljer, fjädrar, stenar och en hel del annat…

I hela mitt liv har jag älskat att skapa. Till detta kan man lägga att jag alltid varit en engagerad person som har en stark känsla för vad jag tycker är rätt och fel väg att gå för att bygga en bra framtid. Åh, tänker säkert någon, då kan hon engagera sig politiskt! Jo jo men det finns inget parti som jag känner har mer rätt än något annat. Däremot finns det ett eller rättare sagt två partier som jag verkligen INTE känner för. De andra som jag inte är avigt inställd till kan jag inte välja mellan.

Naturskyddsföreningen däremot, det är en förening som står för väldigt mycket av det jag tycker är viktigt inför framtiden. På många plan. Ja, jag vet, det finns människor som är med där som inte har exakt samma åsikter som jag. Men det är ju så det ska vara för att det ska bli konstruktivt.

Rubriken på blogginlägget är ”jag vill…” och vad är det då jag vill? Jo, jag vill leva på att göra det jag utbildad till. Jag vill tjäna pengar på att skriva och arbeta med bilder, både konkret och indirekt. Man kan skapa bilder med ord och man skapa helhetsbilder med både text och bild…

Kommunikation är en av de viktigaste förutsättningarna för att skapa inför framtiden. Det är min åsikt. Att jag valde en utbildning som hette media och kommunikation är ingen slump. Som 32-åring hade jag lärt mig så mycket att jag insett att det är så det är.

En av de tentor jag fick högst betyg på handlar om internet, roller och psykologi och ibland har jag tänkt att det vore superintressant att forska på det området.

Ett svar på ”Jag vill jag vill jag vill jag vill….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.