Jag har så mycket att göra idag så jag hinner inte skriva någon egenförfattad längre text idag. Men det fanns så mycket jag tyckte verkade intressant att läsa i mina nyhetsmail så jag lägger ut några länkar:

Varg i Järvzoo1.
Manifestation –
Nej till licensjakt på varg – hölls igår på Mynttorget i Stockholm. Här är en blogg om detta med en film där Svenska Rovdjursföreningens ordförande Ann Dahlerus håller tal.

2.
”Samtliga jägare som deltog i vinterns vargjakt och som namngetts i media har hotats, en del har till och med mordhotats.” En notis plus en länk till ett radioinslag om tonen mellan varg-skytte-gravs-folk på Radio Värmland.


3.
Ingressen till en artikel på Sourze:

”Andreas Carlgren har antingen medvetet försökt vilseleda allmänheten eller så har han själv blivit lurad. Jakten riktades inte in på individer med särskilda inavelsproblem eller särskilt aggressivt beteende, utan var urskillningslös.”

4.
”…vargdebatten hårdnar och blir allt egendomligare, och det är delvis miljöministerns fel.” Det skriver Tommy Hammarström i Expressen där han som vanligt skriver sakligt, vilket han ska ha en eloge för tycker jag!

5.
Mordhoten stod som spön i backen – är rubriken på en text i Norrbottenskuriren. ”Sällan hade jag väl trott att det skulle bli en sådan reaktion som det blev på mitt engagemang för 38 år sedan för att sätta ut vargar i Sverige. Den ena ”rovdjursexperten” efter den andra avfärdade allt som en skröna. För att inte säga jägarfolkets representanter, experter på lobbying mot politiker för att få dem i samma kompassriktning.”

…så till ett förslag som jag undrar hur insändarförfattaren har tänkt. Hur har han tänkt att kommunvisa vargar ska kunna etableras rent praktiskt, frågar jag mig?

6.
”Som jag ser det finns det en enkel lösning: Vid nästa val hålls en folkomröstning i varje kommun med frågan: Vill du ha varg i vår kommun? I de kommuner där en majoritet röstar ja till varg ska de etableras. I kommuner som röstar nej ska det inte finnas varg.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.