Fåren i Dals-Långed.
Fåren i Dals-Långed.

…min andra måndag. Som projektanställd i Bengtsfors kommun.

Jo, nu har nog tioöringen börjat trilla ner. Min tillvaro har förändrats drastiskt på bara två veckor faktiskt.

Först fick jag veta att större delen av min inkomst under hösten försvann eftersom en uppdragsgivare inte längre hade möjlighet att ge mig uppdrag. Då överlade jag med mig själv och kom fram till att jobbsökeri var det enda rätta.

Sagt och gjort, jag sökte nog åtta tjänster, som informatör och reporter. Det var på flera olika platser från Göteborg till Nora och ja, just det, i Bengtsfors. Å döm om min förvåning när jag blev uppringd och blev kallad till en intervju. Det var onsdagen den 28 augusti. Det var pirrigt men jag körde de två timmarna från Forshaga och till Bengtsfors.

Väl där möttes jag av en kille från ett rekryteringsföretag. Han hade anlitats av kommunen för att annonsera efter och boka in sökande till tjänsten som informationsansvarig i ett projekt som handlar om sortering av biologiskt avfall i fyra kommuner.

Vi pratades vid en stund ute i det fria innan vi begav oss till kommunhuset för att träffa den tekniska chefen.

Det blev mycket information först från chefen som visade sig vara en trevlig kvinna, yngre än mig.

Efter intervjun kändes det faktiskt bra. Men som alltid så kan man ju aldrig veta om det var bra eller dåligt. Men på vägen hem ringde min mobil och jag såg att det var killen från rekryteringsföretaget så jag stannade vid NyängsRasta i Grums och ringde upp honom.

Han frågade först om löneförslaget var okej som han och tekniska chefen kommit fram till och jag sa ja. Då frågade han om jag menat vad jag sa när jag sa att jag kunde börja på måndag. Det tar ju två timmar att köra och om jag inte hittar någonstans att sova innan dess så får jag väl pendla tänkte jag och sa ja till det med.

Så sagt och gjort. Måndag för snart en vecka sedan började jag och det känns jätteroligt och spännande att få tillfälle att anta utmaningen i det här projektet. Verkligen roligt!

Jag skrev i mitt personliga brev att en av anledningarna till att jag sökte tjänsten var att jag ville få möjlighet att utvecklas i mitt yrke och det måste jag verkligen säga att fått nu.

Bengtsfors är vackert med allt vatten och det är småmysigt i centrum. Jag har varit i Mellerud också, på kommunkontoret där, och det kändes också bra.

Första veckan har gått åt till att läsa in mig på allt möjligt. Det kommer att bli många bollar i luften och alla varnar mig för att jag kommer att få en het telefonlinje. Själv försöker jag förbereda mig för detta men samtidigt tar jag det som det kommer. Det är ett bra motto att intala sig att det är som det är och blir som det blir. Sedan gäller det bara att göra sitt bästa av situationer som uppstår.

Jag har varit ute på utflykter för att lära mig omgivningarna och för att fördriva tiden med något jag tycker är roligt. Sverige är fantastiskt vackert och ibland undrar jag varför folk åker utomlands när det finns så mycket att se och uppleva här hemma.

Det blir inte så mycket ”själv” när barnen är små och behöver sin mamma. Men nu är de vuxna och klarar sig själva, eller ja, mer eller mindre i alla fall. Här kan det bli mer ”själv” nu och då är det bäst att ta vara på det.

Den här veckan ska bli intressant, i slutet på förra veckan fick jag hjälp att hitta ett eget krypin. Det kommer mer om det senare…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.